Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασίλης Καρράς: Τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης θα παίζουν μόνο δικά του τραγούδια για 3 ημέρες

Βασίλης Καρράς: Τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης θα παίζουν μόνο δικά του τραγούδια για 3 ημέρες
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Τα καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης αφιερώνουν ένα τριήμερο στον Βασίλη Καρρά, όπου θα ακούγονται μόνο τα δικά του τραγούδια από σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων έως και την ερχόμενη Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρόταση από την Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά», αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Καλό ταξίδι Άρχοντα».

«Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: «Λάβαμε αυτήν την απόφαση ‘τιμής ένεκεν’. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του».

Η ΠΕΔΚΜ αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά

«Τη θλίψη» και τη «βαθιά συγκίνησή της» για την απώλεια του «μεγάλου και αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά» εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) τονίζοντας ότι «σίγησε για πάντα μια από τις αυθεντικότερες λαϊκές φωνές».

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, σημειώνοντας ότι «η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά έναν γνήσιο Μακεδόνα, έναν λαϊκό βάρδο που τραγούδησε για τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, εξυμνώντας την αγάπη, τη λύπη και τη χαρά».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει: «Ο Βασίλης Καρράς ήταν η ιδιαίτερη, χαρακτηριστική βραχνή φωνή που αγαπήθηκε όσο λίγες. Μια γνήσια, λαϊκή φωνή που βρίσκονταν πάντα πίσω από την αγάπη, τη χαρά, τη λύπη, πίσω από κάθε συναισθηματική ήττα, ή νίκη».

«Ήταν ο βασιλιάς της νύχτας που ήξερε να διασκεδάζει τον κόσμο δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα σε όσους τον άκουγαν. Δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, αλλά θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές των θαυμαστών του. Για την απώλειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις