Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βασίλης Καρράς: Θρήνος στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε

Βασίλης Καρράς: Θρήνος στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά λένε συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Με χειροκροτήματα και τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα υποδέχτηκε το Κοκκινοχώρι Καβάλας το φέρετρο του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου θα τελεστεί το Τρισάγιο και μετά θα γίνει η ταφή. Αυτή ήταν και η  επιθυμία του τραγουδιστή, να ταφεί δίπλα στους γονείς του. 

Κάποιοι από το πλήθος φώναξαν «αθάνατος», ενώ οι συγγενείς του Βασίλη Καρρά συνόδευσαν το φέρετρο με δάκρυα στα μάτια. Από τους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν ο αδερφός του λαϊκού τραγουδιστή.

Από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή που άφησε το αποτύπωμά του τα τελευταία χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο και έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το απόγευμα (24.12.2023).

Αντώνης Ρέμος, Πάολα, Ζαφείρης Μελάς, Δέσποινα Βανδή, Χρήστος Δάντης, Νίκος Βέρτης, Νίκος Οικονομόπουλος, Χρήστος Μενιδιάτης, Πλούταρχος, Φοίβος, Αγγελος Διονυσίου, Γιώργος Σαμπάνης, Σάκης Αρσενίου είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που βρίσκονται στο Κοκκινοχώρι Καβάλας για να αποχαιρετήσουν το Βασίλη Καρρά. Εκεί είναι και τα μέλη της ορχήστρας του τραγουδιστή.

Συγκινητικός επικήδειος από τον δήμαρχο Παγγαίου

Συγκλόνισε στον επικήδειό του για τον Βασίλη Καρρά ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Ηταν προσωπικός φίλος του Βασίλη Καρρά, με τον δήμαρχο Παγγαίου να αναφέρει στον επικήδειό του ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής βοήθησε με πολλούς τρόπους τον τόπο καταγωγής του.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε μέσα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος ο κ. Αναστασιάδης, ο Βασίλης Καρράς έδινε συνεχώς χρήματα για να γίνονται έργα στο Κοκκινοχώρι, ενώ γενικότερα βοηθούσε πολλούς ανθρώπους, ακόμα και αν δεν τους γνώριζε προσωπικά. Επιπλέον, ο δήμαρχος Παγγαίου ανέφερε για τον αγαπημένο καλλιτέχνη πως “από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, να σε αγαπάμε βρήκες τον τρόπο”, παραφράζοντας ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του “Άρχοντα”.

Εκείνη την ώρα ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με τη συγκίνηση στα πρόσωπα όλων να είναι φανερή.

Tην τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο. Τιμής Ένεκεν, θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του Βασίλη Καρρά με τη φιλαρμονική να διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Από το πρωί η καμπάνα χτυπά πένθιμα και όλο το χωριό είναι βυθισμένο στο πένθος. Το βουβό ανθρώπινο ποτάμι οδηγεί στην τελευταία του κατοικία τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μη ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και πολλά έργα αναβάθμισης.

 Από αύριο, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου. Να σημειωθεί πως και η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομα “Βασίλης Καρράς”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις