Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βασίλης Τόπαλος: Έρχονται νέες καταθέσεις για το θάνατό του – Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Βασίλης Τόπαλος: Έρχονται νέες καταθέσεις για το θάνατό του – Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Oι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σήμερα (07.01.2023) κατέθεσαν άλλοι 4 αθλητές που ήταν στο γυμναστήριο της Καλλιθέας όταν ο νεαρός πρωταθλητής κατέρρευσε. 

Τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου παραμένουν πολλά. Το παιδί κατέρρευσε μέσα στο γυμναστήριο που προπονούνταν στις 16 Δεκεμβρίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμάτωμα στο κεφάλι. Έδωσε την μεγάλη μάχη, αλλά ο θάνατος τον νίκησε και έφυγε τελικά από τη ζωή στις 2 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο γυμναστήριο την ώρα που κατέρρευσε ο Βασίλης Τόπαλος βρίσκονταν και προπονούνταν 15 άτομα. Αυτά, έχουν κληθεί να καταθέσουν στους αστυνομικούς του τμήματος αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους –που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Κάποιοι έχουν ήδη βρεθεί στη ΓΑΔΑ για να δώσουν κατάθεση, ενώ κάποιοι αναμένεται να προσέλθουν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το Star, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να συγκρίνουν τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και να αναζητήσουν πιθανά κενά στα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να ληφθούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες – τα άτομα που έχουν μιλήσει στις Αρχές μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνουν όσα έχουν δηλώσει και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, αλλά και ο πατέρας του άτυχου πυγμάχου: ότι εκείνη την ημέρα δεν γίνονταν sparring, αλλά έντονη προπόνηση με στόχους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις