Ελλάδα

Βασίλης Τόπαλος: Καταθέτουν τέσσερις αθλητές που βρίσκονταν στο γυμναστήριο τη μοιραία ημέρα

Τέσσερις νέες καταθέσεις αναμένεται να πάρουν αύριο (07.01.2023) οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο γυμναστήριο της Καλλιθέας στις 2 Ιανουαρίου του 2023.

Τα τελευταία 24ωρα από τα γραφεία της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Γενικής Αστυνομικής Ασφαλείας Αττικής, περνούν όλα τα πρόσωπα που ήταν τη μοιραία ήμερα του Δεκεμβρίου στο χώρο που αθλούνταν ο πυγμάχος. Ενώπιον των ανδρών της ΕΛΑΣ καταθέτουν όσα είδαν να διαδραματίζονται τόσο πριν από την αδιαθεσία και την πτώση του Βασίλη Τόπαλου στις τουαλέτες του αθλητικού χώρου αλλά κι όσα ακολούθησαν μετά από αυτή.

Το βράδυ της Τέταρτης και μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία αναφέρεται ως αιτία θανάτου του Βασίλη Τόπαλου βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας κλήθηκε εκτάκτως να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ο ιδιοκτήτης του γυμναστήριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αύριο αναμένεται να βρεθούν απέναντι από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας τέσσερα ακόμα άτομα που ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό. Πρόκειται για τέσσερις αθλητές οι οποίοι προπονούνται κι αυτοί εκείνες τις ώρες στο γυμναστήριο.

Οι αθλητές εκτός από τη στιγμή που βρέθηκε πεσμένος στις τουαλέτες του γυμναστηρίου ο Βασίλης Τόπαλος, αναμένεται να ερωτηθούν εάν τον είδαν να παλεύει σε αγώνες sparing. Σε περίπτωση που επιβεβαιώσουν από τις απαντήσεις τους το παραπάνω είδος προπόνησης, τότε η επόμενο ερώτημα θα είναι εάν συμμετείχαν κι αυτοί.

Η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και όλα τα στοιχεία που έρχονται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν προς το παρόν ότι το αιμάτωμα στο δεξί ημισφαίριο του κεφαλιού του Βασίλη Τόπαλου δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν οδηγηθεί τη 16η Δεκεμβρίου του 2002 στο χειρουργείο.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς η πτώση του νεαρού αθλητή στο γυμναστήριο δεν θα μπορούσε από μόνη της να προκαλέσει το μοιραίο τραύμα, καθώς για να προκληθεί το συγκεκριμένο αιμάτωμα θα έπρεπε να είχε δεχθεί πιο ισχυρό χτύπημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος της προανάκρισης για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου αθλητή συμπληρώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της ερχόμενής εβδομάδας να σταλεί στις δικαστικές αρχές, οι οποίες αφού εξετάσουν τα στοιχεία θα αποφανθούν εάν και σε ποιους θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις.

Θανάσης Γερασιμίδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο reunion της κωμικής σειράς του MEGA - Τα τραγούδια της Ζουμπουλίας και της Θεοπούλας και η πάμπλουτη κληρονόμος Ντάλια εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά
44
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 11