Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βασίλης Τόπαλος: Στο μικροσκόπιο και ο αγώνας του με Γεωργιανό πυγμάχο

Βασίλης Τόπαλος: Στο μικροσκόπιο και ο αγώνας του με Γεωργιανό πυγμάχο

Με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης να αναφέρουν ότι ο πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος έχασε τη ζωή του εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αναμένεται να απαντηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση του 16χρονου αθλητή.

Από τις 16 Δεκεμβρίου του 2022 που σημειώθηκε ο βαρύτατος τραυματισμός του 16χρονου πυγμάχου, έχει διαταχθεί έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το αιμάτωμα στο κεφάλι του αθλητή.

Ήδη με παρέμβαση του Αρείου Πάγου ζητήθηκε από τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση απόλυτη προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της έρευνας, ενώ οι ιατροδικαστές προσπαθούν να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ και να καταθέσουν το πλήρης πόρισμα τους με τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του νεαρού αθλητή.

Οι επιστήμονες θα καλούνται να απαντήσουν εάν η κρανιοεγκεφαλική κάκωση δημιουργήθηκε από την πτώση στην τουαλέτα του γυμναστηρίου της 16η Δεκεμβρίου, από κάποιους άλλους παράγοντες ή σε συνδυασμό και των δύο περιπτώσεων. Έτσι εκτός από το ατύχημα, ερευνούν εάν τα τραύματα στο κεφάλι του αθλητή προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αγώνα προπόνησης (sparing) που έγινε την ίδια ημέρα και πριν την πτώση ή προϋπήρχαν αρκετό καιρό και δεν είχαν δώσει κάποια… σημάδια στον αθλητή. 

Κι ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης του ιατροδικαστικού πορίσματος, αλλά και των άλλων εξετάσεων που θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πτώση του Βασίλη Τόπαλου στις τουαλέτες που γυμναστηρίου μπορεί να συνετέλεσε στο βαρύτατο τραυματισμό του, ωστόσο δεν είναι σίγουρο κατά 100% ότι από μόνος του θα μπορούσε να οδηγήσει τον νεαρό στον θάνατο.

Για τον λόγο αυτό, οι έρευνες τόσο ιατροδικαστών όσο αλλά και των δικαστικών αρχών, στέφονται στο αγώνα προπόνησης που φέρεται να είχε δώσει το πρωί 16ης Δεκεμβρίου ο νεαρός αθλητής στο γυμναστήριο της Καλλιθέας.

Ο Βασίλης Τόπαλος, λίγες ώρες πριν λιποθυμήσει, είχε αγωνιστεί με άτομο μεγαλύτερης ηλικίας και περισσότερων κιλών από αυτόν.

Έτσι, ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζονται, είναι ο 16χρονος να τραυματίστηκε, αρχικά στο sparing, από τα χτυπήματα Γεωργιανού πυγμάχου, και στη συνέχεια η κατάστασή του να επιδεινώθηκε από την πτώση του στο πάτωμα της τουαλέτας του γυμναστηρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις