Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βασίλης Τόπαλος: Στον κρόταφο το θανατηφόρο αιμάτωμα

Βασίλης Τόπαλος: Στον κρόταφο το θανατηφόρο αιμάτωμα

Στον κρόταφο του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, δημιουργήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το αιμάτωμα που προκάλεσε το θανατηφόρο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, ο νεαρός πυγμάχος στις 16 Δεκεμβρίου 2022 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και αμέσως υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και αξονική τομογραφία. Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι θα πρέπει ο 16χρονος -λόγω του σοβαρού τραυματισμού του- να υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι. Κι αυτό γιατί διέγνωσθη ένα αιμάτωμα, το οποίο έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος του αιματώματος, το οποίο προκάλεσε και νέκρωση του εγκεφάλου, εντοπίστηκε στο κρόταφο του Βασίλη Τόπαλου.

Το αγόρι από τις 16 Δεκεμβρίου 2022 που διακομίσθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο στον Πειραιά, αφού χειρουργήθηκε, νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραεπείας. Πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά ο 16χρονος έχασε τον πιο δύσκολο αγώνα του, αυτόν με το θάνατο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει συγγενείς του 16χρονου, αλλά κι όσοι ήταν στο γυμναστήριο, ο νεαρός αθλητής πήγε στην τουαλέτα επειδή δεν ένιωθε καλά. Εκεί εντοπίστηκε λιπόθυμος, ενώ είχε χτυπήσει από την πτώση στο κεφάλι του. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές και οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση -εκτός από το τραυματισμό της πτώσης- ερευνούν και το ενδεχόμενο ο Βασίλης Τόπαλος να είχε τραυματιστεί λίγή ώρα νωρίτερα, σε αγώνα προπόνησης που είχε δώσει με έναν Γεωργιανό πυγμάχο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Τζάνειο νοσοκομείο αποτυπώνει καρέ – καρέ τον αγώνα που έδωσαν για να κρατήσουν στη ζωή τον 16χρονο, αλλά και τον σοβαρότατο τραυματισμό του. «O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου στην οποία τονίζεται: «Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις