Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βατόπουλος: «Στο τραπέζι το καθολικό lockdown»

G7

«Δύσκολο  βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι στο τραπέζι της επιτροπής είναι το καθολικό lockdown.

Σήμερα οι επιδημιολόγοι θα συζητήσουν τα δεδομένα. «Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε ακόμα ότι το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος μια απόφαση που θα την πάρει η Πολιτεία ενώ τόνισε πως το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός.

«Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είχαμε πριν τα Χριστούγεννα», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και εξηγώντας τι σημαίνει αυτό είπε δηλαδή να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο.

Τέλος είπε ότι ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις