Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Βενζινοπώλες: Και να θέλαμε να γεμίσουμε δεν έχουμε λεφτά!

Βενζινοπώλες: Και να θέλαμε να γεμίσουμε δεν έχουμε λεφτά!

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το σύστημα που επιστρέφει στους βενζινοπώλες τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

με αποτέλεσμα όπως καταγγέλουν να έχουν ξεμείνει από ρευστό και να μην μπορούν να εφοδιάσουν τα πρατήριά τους με καύσιμα.

Οπως λένε, από τις 11 Φεβρουαρίου το σύστημα “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” έπαψε να ανταποκρίνεται στην αποστολή του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους πρατηριούχους. “Χιλιάδες πρατήρια αδυνατούν πλέον να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους και οι καταναλωτές κινδυνεύουν να μην εφοδιαστούν με πετρέλαιο. Δεν είναι δε λίγοι οι φόβοι των βενζινοπωλών ότι τα ποσά αυτά δεσμεύονται πλέον για να καλύπτουν ατόκως πρόσκαιρες ταμειακές ανάγκες του κράτους”, αναφέρει η Ομοσπονδία τους.

Το πετρέλαιο θέρμανσης εκτελωνίζεται από τα διϋλιστήρια με τον υψηλό συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ισχύει για το κίνησης, προκειμένου να περιοριστεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο, και το υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει τη διαφορά του ΕΦΚ στους πρατηριούχους μέσω του συστήματος “Ήφαιστος”.

Επίσης, όπως υποστηρίζουν έχει δημιουργηθεί σύγχιση και με το καθεστώς έκδοσης αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις καυσίμων.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα γραπτώς και προφορικώς προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λύσει άμεσα το θέμα της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα νομιμοποιεί την έκδοση αποδείξεων από τις ήδη υπάρχουσες ταμειακές μηχανές στους καταναλωτές.

“Δυστυχώς, 48 μέρες μετά την εφαρμογή του θεσμού των αποδείξεων το Υπουργείο αγνοεί επιδεικτικά τόσο τις δικές μας εκκλήσεις όσο και των καταναλωτών για να επιλύσει το θέμα”, αναφέρει η ΟΒΕ. Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, στόχος της τακτικής αυτής είναι ο πλήρης αποπροσανατολισμός των καταναλωτών, ώστε αυτοί να στρέφονται κατά των βενζινοπωλών κι όχι κατά των σκληρών φορολογικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την τεράστια αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε