Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Εξετάζεται αν ο 53χρονος δρούσε ως μαστροπός και πριν τον Ιούλιο

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Εξετάζεται αν ο 53χρονος δρούσε ως μαστροπός και πριν τον Ιούλιο

Σε καθημερινή πλέον βάση έρχονται στο φως και νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας της 19χρονης στον Κολωνό.

Την Τετάρτη κρίθηκαν προφυλακιστέοι δύο από τους τρεις συλληφθέντες μέσα στο Σαββατοκύριακο για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του Κολωνού και τη σεξουαλική τους συνεύρεση επί πληρωμή με την 12χρονη.

Οι ισχυρισμοί του 33χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου και του 34χρονου επιχειρηματία, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν από κοινού την προσωρινή τους κράτηση.

Διχογνωμία υπήρξε ωστόσο για τον 36χρονο διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου Μεταξά, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην κατάθεσή του προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως την χρονική περίοδο που του αποδίδεται η κατηγορία, στις 7 Ιουλίου, δεν είχε καμία συνάντηση με ανήλικη. Αντίθετα, συναντήθηκε με ανήλικη, την οποία δεν είναι σε θέση να προσδιορίζει, νωρίτερα το ίδιο έτος, τον Μάρτιο.

Όπως είπε, στη διάρκεια της συνάντησης κατάλαβε ότι ήταν ανήλικη και δεν προχώρησε σε επαφή μαζί της. Αυτό που διερευνάται τώρα, είναι, στην περίπτωση που πρόκειται για την 12χρονη, αν η δράση του προφυλακισμένου 53χρονου, είχε ξεκινήσει πιο νωρίς από ό,τι αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Επιβεβαιώνεται η εμπλοκή αστυνομικού που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ

Ανάμεσα στους άνδρες που συνομιλούσαν με την 12χρονη είναι και ένας αστυνομικός με τις αρχές να προσπαθούν να εξιχνιάσουν αν είχε προχωρήσει και σε επαφές με το κορίτσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο εν λόγω αστυνομικός εμφανίζεται να συνομιλεί με την 12χρονη και επιχειρείται από τις Αρχές να διαπιστωθεί εάν είχε και επαφές με το παιδί ή έμεινε στα λόγια και τις συνεννοήσεις μαζί της μέσα από το διαδίκτυο.

Από την ανάλυση των διαδικτυακών ιχνών προέκυψε ότι πράγματι υπάρχει ένας αστυνομικός που συνομιλούσε με την 12χρονη και είχε εκτενείς συζητήσεις μαζί της.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο αστυνομικός είναι νεαρής ηλικίας και υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, είναι 26 ετών. Στο τμήμα που υπάγεται ο αστυνομικός ασχολείται με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του 26χρονου αστυνομικού εντοπίστηκαν μέσω του blind chat, δηλαδή «δωματίου» τυφλών συνομιλιών.

Απομένει να δούμε εάν ο συγκεκριμένος άνδρας θα κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ή θα δώσει κατάθεση, καθώς και τι θα του αποδοθεί – αν δηλαδή θα μπει στο κατηγορητήριο με τους ήδη κατηγορούμενους για την υπόθεση. 

Σε πειθαρχικό έλεγχο ο αστυνομικός

Σε πειθαρχικό έλεγχο έχει τεθεί ο αστυνομικός, που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, και φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Live News και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή ο εν λόγω αστυνομικός να υποβληθεί σε πειθαρχικό έλεγχο.

Υπάρχει επίσης κα το ζήτημα εάν έχει ανταλλαχθεί και πορνογραφικό υλικό ή έχει ασκηθεί πίεση για συνάντηση. Στην περίπτωση ασκήσεως πίεσης για συνάντηση ισχύει πλημμελιματικός χαρακτήρας και ποινή φυλάκησης μέχρι δύο χρόνια, ενώ η διακίνηση πορνογραφικού υλικού είναι κακούργημα και τιμωρείται μέχρι και 10ετή φυλάκιση.

Ακόμη δυο άτομα στο στόχαστρο

Στην οδό Κασσάνδρας που εφάπτεται στην Οδό Κωνσταντινουπόλεως και είναι παράλληλη με την Ιερά Οδό, επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών. Ένα μικρό στενό με αρκετά εύκολη πρόσβαση για το συνδικάτο των μαστροπών.

Η γειτονιά, οι κάμερες και τα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας φαίνεται πως «μίλησαν» και πλέον στο μικροσκόπιο έχουν μπει δύο πρόσωπα. Ο Βασίλης και ο Μιχάλης, που είχαν ενεργό ρόλο στο μαρτύριο που βίωνε ένα μικρό παιδί μέσα στα σκοτεινά δωμάτια του οίκου ανοχής.

«Με πήγαινε με το αυτοκίνητο στα στενά γύρω από το μετρό Σεπολίων και μου έδειχνε το αυτοκίνητο που έπρεπε να πάω. Για κάθε συνάντηση έπαιρνα συνήθως 50 ευρώ. Του τα έδινα όλα. Καμιά φορά κράταγα ένα ευρώ», είπε στην κατάθεσή της, η 12χρονη.

Θα παρουσιαστεί αυτοβούλως

Τις επόμενες ώρες στην αστυνομία αναμένεται να παρουσιαστεί ένας ακόμη άνδρας ο οποίος είχε επικοινωνία με την 12χρονη μέσω της εφαρμογής και συναντήθηκε μαζί της.

Αρνείται όμως, όπως είπε στον δικηγόρο του ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αστυνομία θα παρουσιαστούν και άλλα άτομα τα οποία συνομιλούσαν με την 12χρονη από το κινητό αλλά δεν βρέθηκαν μαζί της.

Γνωστός μαστροπός

Ο Βασίλης, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι 40 ετών και έχει υπό την εποπτεία του αρκετούς οίκους ανοχής της περιοχής, κυκλοφορεί με τζιπ και είχε εμπλοκή σε κύκλωμα μαστροπών που ερεύνησε η ΕΥΠ με πολλά άτομα να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ανάμεσά τους και αστυνομικοί.

Τις τελευταίες ώρες έχει μπει στο μικροσκόπιο ένας άνδρας που στην κατοχή του έχει ένα κίτρινο αυτοκίνητο και σχετίζεται με ένα συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης η οποία έκανε Storie μέσα από αυτό.

-Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;

-Εκεί 40 μου φαίνεται, 30.

-Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;

-Εμένα όχι. Όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε», είπε στην κατάθεσή της η 12χρονη.

Το δεύτερο άτομο είναι ο Μιχάλης, ο άνθρωπος που μετέφερε το παιδί στα ραντεβού, το δεξί χέρι του 53χρονου κατηγορούμενου.

Το κινητό της 12χρονης και τα στόματα των εμπλεκομένων που σιγά σιγά ανοίγουν, αναμένεται να ρίξουν νερό στον μύλο των εξελίξεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις