Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προφυλακίστηκε η μητέρα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προφυλακίστηκε η μητέρα
photo intime

Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης που βιάστηκε στον Κολωνό με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Η μητέρα υποστήριξε πως είναι αθώα ενώ σύμφωνα με τη δικηγόρο της και τον δικηγόρο της 12χρονης δεν υπάρχουν εμβάσματα από τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο.

Η 37χρονη κατηγορούμενη κατέθεσε πριν από την απολογία της απολογητικό υπόμνημα στο οποίο ανέπτυξε τους ισχυρισμούς τους, επισημαίνοντας πως εκείνη ήταν που κατήγγειλε τον 53χρονο στις αρμόδιες αρχές ενώ απάντησε και στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας σχετικά με τα εμβάσματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς της.

Συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη κλήθηκε να απαντήσει για τα τέσσερα εμβάσματα , συνολικού ύψους 110 ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της από δύο διαφορετικά πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές, δεν βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα πρόσωπο δεν έχει ταυτοποιηθεί ενώ για το δεύτερο φαίνεται πως είναι γνωστά τα στοιχεία του στην Αστυνομία. Η κατηγορούμενη φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν αντιλήφθηκε την καταβολή των επίμαχων μικροποσών στον λογαριασμό της καθώς από τον Απρίλιο και μετά δεν τον χρησιμοποιούσε γιατί οι καταβολές επιδομάτων πρόνοιας γίνονταν σε νέο λογαριασμό κατόπιν υπόδειξης του λογιστή.

Συγκεκριμένα τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Η κατηγορούμενη κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει,δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για την επικοινωνία που είχε τόσο με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία όσο και με τη σύζυγο του . Η ίδια φέρεται να ισχυρίζεται πως εξακολουθούσε να ανταλλάσσει μαζί τους μηνύματα μετά από υπόδειξη των αστυνομικών για να μην καταλάβει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών μετά την καταγγελία της.

Μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της 37χρονης η κόρη και ο γιος της που ήταν στα δικαστήρια ξέσπασαν σε κλάματα. Ο γιος της κατηγορούμενης πλησίασε το αμάξι και φώναξε μάλιστα  «μαμά σε παρακαλώ», ξεσπώντας σε κλάματα.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια, ο συνήγορος της κατηγορούμενης, κ Λύτρας, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Θα αποδειχθεί η αθωότητα της εντολέας μας. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης να προφυλακιστεί….Υπάρχουν εξηγήσεις από το οικογενειακό περιβάλλον και από την ίδια την 12χρονη που έδωσε και μια τρίτη κατάθεση και έχει αναφέρει πως η μητέρα της δε γνώριζε απολύτως τίποτα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας: «Οι καταθέσεις του παιδιού συμπίπτουν με όσα έχει πει η μητέρα, όλη η οικογένεια είναι υποστηρικτή. Τα παιδιά κλαίνε, ζητάνε τη μητέρα τους και απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν».

Σχετικά με τα εμβάσματα που ενοχοποίησαν τη μητέρα:

«Το παιδί δεν είπε ότι το πρόσωπο αυτό (σ.σ. που έστειλε έμβασμα) είναι μέσα σε αυτούς που τη βίασε. Δεν έχει πει ότι είχε εμπλοκή, αλλά πρέπει να βρεθεί για να δώσει εξηγήσεις γιατί έδωσε αυτά τα λεφτά. Δεν γνωρίζει κάνεις για ποιον λόγο κατατέθηκαν τα χρήματα, 70 ευρώ, στον λογαριασμό,», κατέληξε η κ. Ταραχοπούλου.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις