Ελλάδα

Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη: Αρνείται την κατηγορία ο 27χρονος με μακροσκελή δήλωση

Με την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, ο 27χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη, δίνει την δική του εκδοχή των γεγονότων.

Είκοσι ημέρες μετά τις καταγγελίες, ο άντρας που συνελήφθη από την αστυνομία απέστειλε δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μέσω της δήλωσής του ο 27χρονος ζητά να έχει ίση αντιμετώπιση με την 24χρονη που προχώρησε στην καταγγελία, καθώς όπως λέει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αναλυτικά η δήλωση του 27χρονου

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ΄΄δικάζεται΄΄. αλλά και ΄΄καταδικάζεται΄΄, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος.

Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Click4more: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Δεν έχουν κληθεί ακόμη να καταθέσουν ως ύποπτοι οι 4 εμπλεκόμενοι

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ΄΄βιασμό΄΄ σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Ant1.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στα 4.000 ευρώ οι πωλήσεις των γερακιών και κατοικίδια στο ένα τέταρτο της πραγματικής τους τιμής - «Τα λεφτά είναι πολλά» λένε για το παράνομο εμπόριο ζώων
Οι σπείρες με το παράνομο εμπόριο πουλούν τα ζώα μέσω αγγελιών που αναρτούν σε ιστοσελίδες και τις περισσότερες φορές διατηρούν ως βιτρίνα κάποιο petshop ή κάποιο pet grooming
Σκύλος στην υπόθεση παράνομου εμπορίου ζώων στον Γέρακα
13 χρόνια και 7 μήνες φυλακή στον 43χρονο που προσπάθησε να σκοτώσει την 42χρονη πρώην σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο παιδί τους
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 43χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά (αστυνομικών) υπαλλήλων, ενδοοικογενειακή απειλή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία
Αίθουσα δικαστηρίου
Στο νοσοκομείο Πύργου παραμένει το μωρό που το είχαν αφήσει οι γονείς του στο μπαλκόνι
Στο νοσοκομείο βρίσκονται και οι δύο γονείς των παιδιών, καθώς κρίθηκε αναγκαία η παρουσία της μητέρας για τη φροντίδα του 11 μηνών μωρού που είναι το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας
Μία πολυκατοικία