Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βιασμός ανήλικης: «Καταπέλτης» για τον ιερέα η δικηγόρος της οικογένειας

Βιασμός ανήλικης

Συγκλονισμένη παρακολουθεί ολόκληρη η χώρα την υπόθεση με τον βιασμό που κατήγγειλε μια ανήλικη κοπέλα από ιερέα στα Κάτω Πατήσια.

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και τις επόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, καθώς η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το newsit.gr μίλησε με την δικηγόρο της οικογένειας της ανήλικης, Ιωάννα Παναγοπούλου, η οποία με την αποκλειστική αυτή δήλωση δείχνει την υπερασπιστική γραμμή που προτίθεται να ακολουθήσει, η οποία θα είναι όπως όλα δείχνουν «κόλαφος» για τον ιερέα.

Αναφέρει συγκεκριμένα η Ιωάννα Παναγοπούλου στο newsit.gr: «Ο κατηγορούμενος με έναν οργανωμένο εγκληματικό τρόπο δράσης προσέγγισε το ανήλικο θύμα εκμεταλλευόμενος την ιεροσύνη του, τραυμάτισε την ψυχή και το σώμα του κοριτσιού ακόμη και μέσα στον Ιερό Ναό εκδηλώνοντας την αξιόποινη συμπεριφορά του.

Το κορίτσι βίωνε έναν διαρκή εφιάλτη και ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την αγάπη του παιδιού για το Χριστό, για την εκκλησία, την ανηλικότητα και την αθωότητα μιας παιδικής ψυχής.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές ενέχουν ιδιαίτερη ποινική απραξία και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».

Περιστέρι

«Μόδα» οι καταγγελίες βιασμών (!) κατά τον δικηγόρο του ιερέα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, 22.01.2022, στο Mega, χαρακτήρισε «μόδα» τις καταγγελίες για βιασμούς.

«Για να υφίσταται βιασμός νομικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο στοιχεία: την ιατροδικαστική εξέταση και εκτός από τη σωματική απειλή για την ακεραιότητά της θα πρέπει να έχει την απειλή της ζωής της να εξαναγαστεί να έρθει σε συνουσία με τον ιερέα. Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο, κανένα φωτογραφικό υλικό που να στοιχειοθετεί μία επαφή με τον ιερέα», είπε τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδεικτικά μέσα για να αποδειχτεί το έγκλημα του βιασμού.», είπε αρχικά ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, συμπληρώνοντας πως «εάν δεν υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδεικτικά μέσα για να αποδειχτεί το έγκλημα του βιασμού».

Click4more: Βιασμός ανήλικης: Επίθεση στην Εκκλησία στα Κάτω Πατήσια που λειτουργούσε ο 37χρονος ιερέας

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι η καταγγελία πρόκειται περί… μόδας μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και όλες τις άλλες καταγγελίες που ακολούθησαν μετά από εκείνη.

«Έχουμε το εξής παράδοξο: Έχουμε μία καταγγελία και κανένα αποδεικτικό μέσο, κανένα μήνυμα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι της είχε στείλει σε φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του. Γιατί δεν κράτησε αυτά τα στοιχεία να τα παραθέσει στον ανακριτή για να αποδείξει ότι ο ιερέας είναι ένα τέρας; Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Μήπως εάν δεν υπάρχουν οι αποδείξεις να μην κατηγορούνε και να μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο; Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε.

Δείτε όσα είπε

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταμαοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις