Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τα εργασιακά καψώνια και τις κάμψεις – «Ύβρεις και προσβολές»

Βίντεο ντοκουμέντο από τα εργασιακά καψώνια και τις κάμψεις – «Ύβρεις και προσβολές»

Ο σάλος που έχει δημιουργηθεί με τα καψώνια και τις κάμψεις σε εργασιακό χώρο συνεχίζονται και νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο.

Πρώην εργαζόμενος του εν λόγω εργοδότη καταγγέλλει στην εκπομπή Live News: «Εγώ τον άνθρωπο αυτόν δεν τον ήξερα προσωπικά. Τους έχω βοηθήσει πάρα πολύ, τα αυτοκίνητα ήταν σε άθλια κατάσταση, έκατσα τα μάζεψα εγώ ο ίδιος με προσωπική εργασία. Μας άφηνε απλήρωτους 2 μήνες 3 μήνες δεν έβαζε ας πούμε το επίδομα καλοκαιριού».

Είχε αυτή την ιστορία με τις τάξεις, δηλαδή παρουσιάστε, αναφερθείτε …

Εμένα προσωπικά όχι αλλά στο εργοστάσιο ακουγόντουσαν όντως αυτά.

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον επτά και ίσως περισσότεροι είναι οι πρώην υπάλληλοι της εταιρίας παραγωγής χυμών που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το στρατιωτικό πρωτόκολλο που εφαρμόζει ο ιδιοκτήτης της, στέλνοντάς του εξώδικα για τα… push ups, τα «καψόνια», τις αγγαρείες και τις βωμολοχίες που αναγκάστηκαν να υπομείνουν όσο εργάζονταν εκεί.

«Έκανε καψόνια και μόνο εκπαίδευση δεν γινόταν. Εγώ δεν δέχτηκα να πάω να κάνω τα push ups στην Αθήνα, δηλαδή ο άνθρωπος είναι τόσο ακραίος, που γδύθηκε μπροστά στις κοπέλες υπαλλήλους, τάχα μου ότι άλλαζε μετά από την γυμναστική, έμεινε με το μποξεράκι, με το σορτσάκι. Τόσο βρισίδι σε υπαλλήλους κατά την διάρκεια του διαλόγου δεν έχω ξανακούσει.

Ακραίες καταστάσεις, τους έχει δημιουργήσει αυτό το αίσθημα του φόβου. Το ξέρετε ότι στο εργοστάσιο που έχει έβαζε τις κοπέλες, έβαζε τα κοριτσάκια που δουλεύουν εκεί 7 η ώρα να στήνονται και να βγάζουν φωτογραφίες και να του στέλνουν η μία δίπλα στην άλλη ότι είναι και δουλεύουνε» αναφέρει πρώην υπάλληλος.

Ύβρεις και προσβολές

Την ίδια ώρα και οι…. αποστρατευθέντες εργαζόμενοι του «στρατού του πορτοκαλιού» κινδυνεύουν να κερδίσουν την δίκη αλλά να μην χαρούν το χρώμα του χρήματος.

«Μας κάλεσε Δευτέρα, εμείς τους είχαμε δώσει περιθώριο μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή αν δεν μας πληρώσουν, φεύγουμε, και μας παίρνει το βράδυ και μας λέει αναβάλλεται για την άλλη Δευτέρα. Εμείς του λέμε δεν καθόμαστε φεύγουμε οικειοθελώς. Από ό, τι ακούω μας λέει κλέφτες, μας λέει ότι του χαλάμε τα αυτοκίνητα για να μην πληρώσει» αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος.

«Ο τρόπος που μου μιλούσε ήταν απαξιωτικός πάντα. Ύβρεις, προσβάλλουν και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Πολύ αυστηρός, φώναζε, ούρλιαζε, Χριστούς, Παναγίες, μ**********, θα σε γ*****, δηλαδή ήταν και άλλοι βέβαια και μάλιστα άντρες ηλικίας μέχρι και 60 ετών που τους έβριζε τόσο άσχημα. Εγώ δεν μπόρεσα, κατέληξα δύο φορές στο κέντρο Υγείας με 17 πίεση» καταγγέλλει πρώην υπάλληλος.

Ο δικηγόρος των πρώην στρατικοποιημένων εργαζομένων θα καταγγείλει απίστευτες καταστάσεις που συνέβαιναν κάτω από τα μάτια των αρχών, στην καθυστέρηση να κινητοποιηθούν οι αρχές συνέβαλε πάντως και το πώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φοβόντουσαν πως αν ζητήσουν τα δικαιώματα τους κινδυνεύουν να στιγματιστούν ως απείθαρχοι στην μικρή κοινωνία και να μην ξαναβρούν δουλειά.

Οι εργαζόμενοι που ζήτησαν την βοήθεια του εργατολόγου όταν έφτασαν στο «αμήν» όπως θα καταγγείλει ο νομικός τους παραστάτης τα πέρασαν όλα. Και απληρωσιές και αδιανόητες συμπεριφορές.

Τώρα ο ίδιος λέει πως είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν αφού τα στοιχεία που έχουν θα τους δικαιώσουν όμως είναι αμφίβολο αν και με την δικαστική απόφαση θα πάρουν τα λεφτά τους αλλά και τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν.

Μέχρι τότε και για να μην βρεθούν και άλλοι στην θέση τους θα πρέπει όπως λένε οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι όσο γίνεται πιο γρήγορα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις