Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση αδίστακτων ληστών: Οι ομογενείς από τις ΗΠΑ που σκόρπιζαν τρόμο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση αδίστακτων ληστών: Οι ομογενείς από τις ΗΠΑ που σκόρπιζαν τρόμο

Η σύλληψη, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (14.07.2021) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο Ελλήνων 47 και 52 ετών δεν προμήνυε τις αποκαλύψεις που θα ακολουθούσαν.

Οι δυο άνδρες, δυο ομογενείς από τις ΗΠΑ που είχαν γυρίσει στα πάτρια αλλά είχαν αφήσει το… στίγμα τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχαν γίνει φόβος και τρόμος, αφού είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών στην Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κολωνού.

Μια από τις επιθέσεις τους έχει καταγράψει βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Έγινε σε λογιστικό γραφείο, με τους δράστες να έχουν στήσει καρτέρι σε υπάλληλο, τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο άνδρας προσπαθεί να αντισταθεί, προσπαθεί να ξεφύγει από τους δράστες, αλλά είναι αδύνατον.

Όπως διαπιστώθηκε από τη στιγμή που οι αστυνομικοί του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ο ένας από τους δράστες είχε περάσει 12 χρόνια σε φυλακή της Φλόριντα. Οι δυο δράστες χαρακτηρίζονται πολύ επικίνδυνοι.

Δείτε το ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το newsit.gr 

Μάλιστα, όπως τονίζουν αστυνομικοί του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, χαρακτηριστικό της βιαιότητας των δυο ληστών είναι πως σε μια από τις επιθέσεις τους, αφού χτύπησαν με τη λαβή του όπλου το θύμα τους στο κεφάλι και ενώ εκείνος ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος, τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού σε όλο του το σώμα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνέχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία για αρκετά λεπτά!

Το θύμα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Η δράση τους

Οι δυο ληστές ζούσαν για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και παρόλο που εκεί είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί, στην Ελλάδα, όπου ήρθαν τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν σεσημασμένοι. Και αυτό τους προσέφερε «κάλυψη» από αστυνομικούς ελέγχους αφού δεν θεωρούνταν ύποπτοι.

Τέλος στη δράση τους μπήκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (14.07.2021), όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τους πέρασαν χειροπέδες, ύστερα από δυο ληστείες που διέπραξαν στον Κολωνό.

Ο 47χρονος και ο 52χρονος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, είχαν ξεκινήσει τη δράση τους από τον Ιούνιο, βάζοντας στο στόχαστρό τους καταστήματα και πεζούς.

Ήταν οπλισμένοι και… εφοδιασμένοι με χειρουργικές μάσκες, γάντια, όχημα, tie wrap κ.λπ.

Αν ο στόχος ήταν κατάστημα, έμπαιναν σε αυτό με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο και έπαιρναν τις εισπράξεις αλλά και κινητά τηλέφωνα. Όταν ο στόχος ήταν πεζός, τον απειλούσαν με όπλο και τους επιτίθονταν και με σπρέι πιπεριού!

Με τα tie wrap έδεναν στα θύματά τους και πάντα φορούσαν γάντια όταν έκαναν τις ληστείες και φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Και όταν τελείωναν με τη ληστεία, άλλαζαν ρούχα!

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων αεροβόλο πιστόλι με πλήθος από φυσίγγια κρότου, αμπούλες και πλαστικά σφαιρίδια, σιδερογροθιά με ενσωματωμένο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -103- γραμμαρίων, ρουχισμός, κινητά τηλέφωνα, πλήθος πλαστικών δεματικών (tie wrap) και μάσκες.

Από την έρευνα εξιχνιάσθηκε μία επιπλέον ληστεία που διέπραξαν σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή της Παλλήνης.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις