Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του «ντελιβερά» διαρρήκτη – Είχε «χτυπήσει» τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του «ντελιβερά» διαρρήκτη – Είχε «χτυπήσει» τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα

Στα χέρια των ανδρών του τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, έπεσε ένας 41χρονος άνδρας, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών καθώς είχε καταφέρει να διαρρήξει τουλάχιστον 20 οχήματα.

Όπως βλέπεται και στο βίντεο που σας παρουσιάζει το newsit.gr ο αλλοδαπός φέροντας εξοπλισμό ντελιβερά πλησίαζε τα οχήματα. Κατοπτεύει το εσωτερικό τους, και κοιτάει εάν ήταν ασφαλισμένα. Στην μία περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο, θα πέσει με τον ώμο του, στο ένα από πίσω τζάμια του οχήματος και θα το σπάσει. Στη συνέχεια θα βάλει το χέρι του στο εσωτερικό του Ι.Χ και θα ανοίξει την πόρτα. Με διακριτικές κινήσεις θα αρπάξει την τσάντα που είχε αφήσει ο οδηγός εντός του αυτοκίνητου και θα φύγει.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο δράστης θα διαπιστώσει ότι το αυτοκίνητο που έχει στοχοποιήσει είναι ανασφάλιστος. Θα ανοίξει αμέσως την πόρτα πίσω από τον συνοδηγό, θα αρπάξει την τσάντα και θα επιβιβαστεί στο μηχανάκι και θα εξαφανιστεί.

Οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Κηφισιάς όμως κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράση του, καθώς τον εντόπισαν στην περιοχή της Γλυφάδας λίγη ώρα αργότερα από ένα ακόμα χτύπημα που έχει πραγματοποιήσει.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος κινούμενος απογευματινές και βραδινές ώρες, με δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, φέροντας εξοπλισμό διανομέα, αρχικά κατόπτευε το εσωτερικό σταθμευμένων οχημάτων και στη συνεχεία έλεγχε εάν ήταν ανασφάλιστα.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπου έβλεπε ότι τα οχήματα ήταν ασφαλισμένα, προέβαινε στη διάρρηξη τους αποκλειστικά και μόνο με θραύση τζαμιού και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χειραποσκευές, οι οποίες περιείχαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, τραπεζικές κάρτες, έγγραφα, καθώς και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο μηχανάκι που χρησιμοποιούσε ο δράστης κατασχέθηκε πλήρης εξοπλισμός εταιρείας διανομών, κράνος μοτοσικλετιστή, γιλέκο, κουτί και ειδικό τσαντάκι-θήκη διανομέα, κινητό τηλέφωνο καθώς και εργαλείο θραύσης κρυστάλλων.

Σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου, κλειδιά οχημάτων και σακίδια πλάτης. Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάσθηκαν 20 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα, στις περιοχές της Κηφισιάς, της Ερυθραίας και της Γλυφάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις