Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη αρχαιοκάπηλου Αμερικανού πάστορα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη αρχαιοκάπηλου Αμερικανού πάστορα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Λίγο πριν εγκαταλείψει τη χώρα μας συνέλαβαν οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, έναν Αμερικανό αρχαιοκάπηλο πάστορα ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του προσπάθησαν να βγάλουν από την Ελλάδα αντικείμενα που χρονολογούνται στους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του πάστορα που λειτουργεί σε εκκλησία του Τέξας και συχνά αναφέρεται στην Ελληνική ιστορία, ξεκίνησε γύρω στις εννέα παρά είκοσι το χθες το πρεωί πρωί όταν έφτασε στο αεροδρόμιο και προσπάθησε να περάσει από τον έλεγχο.

Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr o Αμερικανός πάστορας εμφανίζεται στο χώρο ελέγχου του αεροδρομίου με ένα κίτρινο φούτερ, το οποίο μόλις θα ξεκινήσουν οι ακτινοσκοπικοί έλεγχοι των αποσκευών στον οποίο φαίνεται τη περιέχουν μέσα οι βαλίτσες και τα σακβουαγιάζ, θα το βγάλει και θα παραμείνει με ανοιχτόχρωμο κοντομάνικο.

Περιμένει στη σειρά του και μόλις φτάνει η σειρά του να ελεγχθεί τότε οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι, θα ειδοποιήσουν τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Ο πάστορας και η σύζυγος του που ήταν έτοιμοι να πετάξουν για Κωνσταντινούπολη θα συλληφθούν καθώς εντός του σακιδίου του άνδρα βρέθηκαν διάφανα σακουλάκια που περιείχαν συνολικά 65 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων, ενώ στην αποσκευή της γυναίκας βρέθηκαν 2 διάφανα σακουλάκια που περιείχαν 8 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων.

Όλα τα παραπάνω ελέγχθηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, η οποία γνωμάτευσε ότι τα ανευρεθέντα εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και τα περισσότερα από αυτά χρονολογούνται στους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους.

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις