Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από το δίδυμο των άγριων ληστών – Απειλούσαν με όπλο και χτυπούσαν τους υπαλλήλους καταστημάτων

Βίντεο ντοκουμέντο από το δίδυμο των άγριων ληστών – Απειλούσαν με όπλο και χτυπούσαν τους υπαλλήλους καταστημάτων

Βίντεο ντοκουμέντο από το ντουέτο των σκληρών ληστών οι οποίοι «χτυπούσαν» βενζινάδικα και κατάστημα και δεν δίσταζαν να βιοπραγήσουν εναντίον των υπαλλήλων φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Οι δύο ληστές ηλικίας 43 και 41 ετών μέσα σε διάστημα 38 ημέρων κατάφεραν να διαπράξουν 10 ένοπλες ληστείες εκ των οποίων μια απόπειρα, ενώ είχαν προχωρήσει και στην κλοπή έξι δίκυκλών μηχανών τις οποίες τις χρησιμοποιήσαν στις παράνομες ενέργειες τους. Οι άνδρες όμως της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κατάφεραν να αξιοποιήσουν όλες τις πληροφορίες που συνέλεξαν και πέρασαν τελικά χειροπέδες στο δίδυμο που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους ιδιοκτήτες και τους υπάλληλους των καταστημάτων σε Νέο Ηράκλειο, Γαλάτσι και Νέα Ιωνία.    

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών οι ληστές δρούσαν απογευματινές και βραδινές ώρες. Με τις μηχανές που είχαν αφαιρέσει από τους ιδιοκτήτες τους προσέγγιζαν τους υποψήφιους στόχους τους. Αφού τις στάθμευαν στο σημείο που τους εξυπηρετούσε, στη συνέχεια ο συνοδηγός κατέβαινε από το δίκυκλο, προσέγγιζε τον υπάλληλο και με την απειλή του όπλου του αφαιρούσε τις εισπράξεις.  Κατά την διάπραξη των ληστειών, λάμβαναν αρκετά μέτρα αυτοπροστασίας καθώς είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ενώ με τη χρήση γαντιών εργασίας ελαχιστοποιούσαν τις πιθανότητες εγκατάλειψης βιολογικού υλικού ή αποτυπωμάτων στο χώρο των ληστειών.  Έτσι δυσχέραιναν στον απόλυτο βαθμό τις προσπάθειες ταυτοποίησης τους από τις αστυνομικές αρχές.

Ενδεικτικό της ιδιαίτερης σκληρότητας με την οποία δρούσαν τυγχάνει το γεγονός ότι είχαν προαποφασίσει πως σε περίπτωση αντίστασης του θύματος, θα κλιμακώσουν την έντασή τους αδιαφορώντας εάν από τις ενέργειές τους μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Η στάση τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα είτε να έρθουν σε σωματική επαφή – πάλη με τους παθόντες, είτε να πυροβολήσουν με σκοπό τον εκφοβισμό τους.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, καταγράφεται καρέ – καρέ η βιαιότητα την οποία χρησιμοποιούσε το δίδυμα των ληστών.  Όπως βλέπεται και στις εικόνες που σας παρουσιάζουμε το βράδυ της 3ης Ιουνίου φτάνουν σε βενζινάδικο του Περισσού. Εκεί θα σταματήσουν το μηχανάκι μπροστά από τις αντλίες καυσίμων. Ο συνοδηγός θα κατέβει από το δίτροχο κι όταν ο υπάλληλος θα τον πλησιάσει τότε θα τους επιτεθεί και με την απειλή του όπλου θα του ζητήσει τα χρήματα. Ακόμα κι όταν οι δύο ληστές θα πάρουν τα χρήματα θα συνεχίσουν να απειλούν τον υπάλληλο με το όπλο.

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια περιπολιών για τον εντοπισμό των δύο ληστών  το βράδυ της 9η Ιουνίου είδαν δύο ύποπτα άτομα να εξέρχονται από διαμέρισμα της οδού Αγίας Λαύρας στη Νέα Ιώνια. Παρότι δεν κατέστη δυνατή η παρακολούθηση τους περίμεναν να επιστρέψουν έξω από το σπίτι. Κατά  τη διάρκεια της αναμονής πληροφορήθηκαν από τον ασύρματο ότι είχε διαπραχθεί ληστεία σε φαρμακείο της Νέας Ιωνίας. Έτσι μόλις έφτασαν τα δύο άτομα που παρακολουθούσαν τα ακινητοποιήσαν, ενώ διαπίστωσαν ότι  ήταν οι ληστές που αναζητούσαν.

Μαρίνος Αλειφέρης   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις