Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι χτυπούσε η συμμορία των 500.000 ευρώ με τα… ακριβά γούστα

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι χτυπούσε η συμμορία των 500.000 ευρώ με τα… ακριβά γούστα

Ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις εισβολές σε σπίτια περισσότερα από 500.000 ευρώ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στα δύο βίντεο που έχει εξασφαλίσει το newsit.gr, αποτυπώνεται καρέ – καρέ ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζαν τα μέλη της συμμορίας τα σπίτια που γίνονταν στόχοι, αλλά και τον πως έμπαιναν από παράθυρα και πόρτες, τις οποίες παραβίαζαν με λοστούς και κατσαβίδια.

Τα μέλη της οργάνωσης φαίνεται ότι είχαν ακριβά γούστα. Εκτός από τα πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν στη διάθεση τους, ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τη χλιδάτη ζωή έκαναν, με διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία, πάρτι με σαμπάνιες και ακριβά ταξίδια.

Τέλος στη δράση της συμμορίας που χτυπούσε στη Βούλα, το Κορωπί, τη Δάφνη, τη Νέα Σμύρνη και το Μαραθώνα έβαλαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι μετά από ενδελεχείς έρευνες, άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους να συλλάβουν τρία μέλη της, ενώ ένας ακόμα συνεργός τους είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα αναζητούνται τρία ακόμα άτομα.ς

Στο πρώτο από τα δύο πρώτα βίντεο διάρκειας 32 δευτερολέπτων τρία μέλη της οργάνωσης βρίσκονται βραδινές ώρες έξω από μια μονοκατοικία. Ο ένας από περιφέρεται στον προαύλιο χώρο και φυλάει τσίλιες, ενώ οι άλλοι δύο προσπαθούν να ανοίξουν το παράθυρο της μονοκατοικίας.

Στο δεύτερο βίντεο διάρκειας δεκαέξι δευτερολέπτων τα τρία μέλη της συλλαμβάνονται από κάμερα ασφαλείας την ώρα φεύγουν από σπίτι, ενώ έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία την αποστολή τους. Και οι τρεις φοράνε μάσκες, ενώ οι δύο από αυτού έχουν καλυμμένα τα κεφάλια τους με κουκούλες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου εξιχνίασαν την υπόθεση κατάσχεσαν μεταξύ άλλων τρία πολυτελή οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, 4.000 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και κάμερες επιτήρησης.

Τα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Mαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις