Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βίτσας: Δεν είναι υπερδύναμη η Τουρκία

Βίτσας Τουρκία

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στη συζήτηση περί γκρίζων ζωνών. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Υπάρχει το διεθνές δίκαιο, υπάρχουν οι συνθήκες, υπάρχουν οι αγώνες του ελληνικού λαού» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Focus της δημόσιας τηλεόρασης και πρόσθεσε ότι η Τουρκία παρουσιάζεται ως μια νευρική, αναθεωρητική δύναμη και η συμπεριφορά της μπορεί να εξηγηθεί καθώς έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και νιώθει ότι απειλείται.

«Με τα μέτωπα που έχει ανοίξει λέει δύο πράγματα, ότι είναι υπερδύναμη -που δεν είναι- και ότι μπορεί να επηρεάσει του πάντες – που δεν μπορεί. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με σταθερότητα» είπε και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ενδιαφέρεται να έχει ανοιχτό διάλογο με την Τουρκία με συγκεκριμένες βάσεις και αρχές».

Για το ζήτημα της σύλληψης των δύο αξιωματικών υπογράμμισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουν το ταχύτερο πίσω. Αν αυτό δεν γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ζήτημα ξεφεύγει από διμερές πρόβλημα». Χαρακτήρισε κουταμάρες τα αναγραφόμενα στον τουρκικό Τύπο για κατοχή σχεδιαγραμμάτων, χαρτών από τους δύο αξιωματικούς, ενώ σε ερώτηση για την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε ότι «πρέπει να πιέσουμε από όλες τις πλευρές ώστε να επανέλθει η Τουρκία στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών στη σφαίρα της λογικής» και πρόσθεσε «με ικανοποίησε η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη (σ.σ. Τζέφρι) Πάιατ, που είπε ότι δεν μπορούμε να νίπτουμε τας χείρας μας στην υπόθεση αυτή».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις