Βιβλίο γεωγραφίας «βάφτισε» τη βόρεια Κύπρο «τουρκική» – Συγγνώμη από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα παζλ για παιδιά που περιείχε ένα βιβλίο γεωγραφίας. Μια έκδοση για την Ευρώπη που όμως ανέφερε ανακρίβειες για την Κύπρο. Σάλος στα social media και συγγνώμη από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το θέμα άρχισε να γίνεται viral την περασμένη Παρασκευή, όταν τις φωτογραφίες από το βιβλίο για την Ευρώπη ανέβασε στο twitter ο χρήστης Δημήτρης Κουρουσίδης, δάσκαλος και πατέρας δυο παιδιών όπως αναφέρει στο προφίλ του.

Το παιχνίδι «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη» περιλαμβάνει και ένα βιβλίο γεωγραφίας. Αλλά τη μαθαίνει… λάθος, αφού στην περιγραφή της Κύπρου, ο συντάκτης έγραφε: «Η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία». Δεν ανήκει, φυσικά, αλλά τελεί υπό κατοχή.

Μόλις οι εικόνες αυτές ανέβηκαν στα social media, προκλήθηκαν αντιδράσεις και οι εκδόσεις Ψυχογιός έσπευσαν να αποσύρουν το βιβλίο για να γίνει διόρθωση και να ζητήσουν συγγνώμη.

Ο γνωστός εκδοτικός οίκος, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη λύπη του για το λάθος και έκανε γνωστό ότι αποσύρει την έκδοση. «Προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι «ανήκουν» στην Τουρκία. Προφανώς και το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον επιμελητή μας.

Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας.

Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο (σ.σ. σήμερα) αποσύρεται από όλη την αγορά», αναφέρει η ανακοίνωση των εκδόσεων Ψυχογιός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

H βρετανική μελέτη RECOVERY έδειξε ότι η κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid -19. Τα αποτελέσματα της έδειξαν πως δεν υπάρχει σημαντική ... Διαβάστε περισσότερα
Βασιλακόπουλος:  «Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες»

Βασιλακόπουλος: «Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες»

“Πρέπει να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες. Δεν υπάρχει συνωστισμός που είναι ασφαλής, για πολιτικούς ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Συναγερμός για τις δύο μεταλλάξεις που «αντέχουν» στα εμβόλια – Δύο τέτοια κρούσματα στην Αττική

Κορονοϊός: Συναγερμός για τις δύο μεταλλάξεις που «αντέχουν» στα εμβόλια – Δύο τέτοια κρούσματα στην Αττική

Ανησυχία επικρατεί στη χώρα μας από την εμφάνιση δύο νέων στελεχών του κορονοϊού, που εντοπίστηκαν από το ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Δύο κρούσματα με αυτές τις μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί στην Αττική.