Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βολές Κικίλια για ιδιώτες γιατρούς ένα βήμα πριν την επιστράτευση: «Δε μπορώ να φανταστώ γιατρό να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει»

Κικίλιας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου το νοσοκομείο “Γεννηματάς”, όπου δίνεται μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού, με δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένους. 

Μετά την επίσκεψη, ο Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί, τονίζοντας ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι “πάνω απ΄όλους και από όλα”.

Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για βοήθεια με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επιστράτευση. 

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά: 

“Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη”.

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια

“Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο. Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη”.

Click4More: Η πρώτη αντίδραση των γιατρών στο σενάριο επιστράτευσης: «Εμείς απαντάμε με συστράτευση»

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι, έληξε χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλη της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο υπουργός δεν πήρε τις επιθυμητές απαντήσεις στην έκκλησή του για την ενίσχυση του ΕΣΥ, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων. 
Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, έληξε η διορία του 48ωρου που είχε δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ.

Η αντίδραση των γιατρών

Νωρίτερα το Σάββατο, υπήρξε αντίδραση από τον ιατρικό σύλλογο Αθήνας, στο ενδεχόμενο (ακόμα εκείνη την ώρα), της επιστράτευσης.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, με «διπλωματικό» τρόπο σημείωσε πως το ιατρικό σώμα ενωμένο απαντά στην επιστράτευση με συστράτευση. «Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα. Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις