Ελλάδα

Βόλος – Αθήνα με τα…πόδια!

Ανεργοι, εμποροι, βιοτέχνες και συνταξιούχοι του Βόλου περπάτησαν 324 χιλιόμετρα με σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που εξαθλιώνουν τους Ελληνες.

Το εξόχως κουραστικό εγχείρημα των τολμηρών πολιτών  ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου από την παραλία του Βόλου καί σήμερα μετά από 11 μέρες πεζοπορίας έφτασαν στον τελικό τους προορισμό, στη Βουλή.

Επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο ενάντια στα φοροεισπρακτικά μέτρα που τους οδηγούν στην εξαθλίωση θέλοντας να περάσουν και ένα σπουδαίο μήνυμα, πως εάν κάτι το θέλουμε πολύ τίποτα δε μας εμποδίζει να το πραγματοποιήσουμε.

Οι οδοιπόροι διαδηλωτές ειχαν συγκρεκριμένο πρόγραμμα. Περπατούσαν 4 ωρες το πρωί και 4 ώρες το απόγευμα.

Πολλοί που ξεκίνησαν μαζί τους δεν άντεξαν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια όμως αυτοί που τα κατάφεραν συγκρίνουν το εγχείρημα τους με την περιπέτεια του Οδυσσέα όπως ο κύριος Νίκος Κουνατίδης ο οποιος μιλώντας στην κάμερα του Newsit εξομολογήθηκε πως υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκε να τα παρατήσει αλλά τελικά τα κατάφερε.

Ενα μεγάλο μπράβο στους πολίτες του Βόλου που απέδειξαν πως το λέει η καρδιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος – Αθήνα με τα… πόδια – Πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά του μνημονίου

“Μας στέλνουν στον Καιάδα” βροντοφώναξαν υπό βροχή οι ανάπηροι

Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο – Ολοκληρώθηκε η μαθητική διαμαρτυρία

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναπάντητα ερωτήματα για το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη με θύματα πατέρα και 13χρονο γιο - «Έχουμε τρελαθεί, λένε ότι έφταιγε το φορτηγό»
Συνελήφθη ο 34χρονος οδηγός του φορτηγού με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία - Γιος και μητέρα που ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου τους, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη