Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόρεια Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Βόρεια Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε την Πέμπτη (28.9.2023) στην παραλία Αχλαδιού στη Βόρεια Εύβοια.

Το άψυχο σώμα του 69χρονου πιλότου ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή στη Βόρεια Εύβοια όπου είχε καταπέσει το ελικόπτερο. 

Ειδικότερα, ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου Ευβοίας από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ).

Το έβγαλαν μέσα από την άτρακτο του ελικοπτέρου, τ’ οποίο είχε καταλήξει στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος 52 μέτρων. 

Από την Πέμπτη, οπότε και συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα, στην περιοχή της συντριβής επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, προκειμένου να εντοπίσουν τον χειριστή του ελικοπτέρου. 

Στο φως της δημοσιότητας ήλθαν εικόνες που δείχνουν τους λιμενικούς να παραλαμβάνουν από φουσκωτή λέμβο το άψυχο σώμα του πιλότου.

Υπενθυμίζεται, ότι το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ γύρω στις 09:30, μετά τις 10:00 εντοπίστηκε για τελευταία φορά να πέφτει ανοιχτά της παραλίας Αχλαδίου και από τότε άρχισαν οι έρευνες από τη θάλασσα και τον αέρα.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πετούσε σε χαμηλό ύψος και ξαφνικά προσέκρουσε με δύναμη στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα μέχρι πριν από λίγο, οπότε εντοπίστηκε από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

Το ελικόπτερο, τύπου τύπου Α-109, είχε εκκινήσει από τις Αφίδνες, προκειμένου να παραλάβει γνωστό εφοπλιστή από τον Βόλο.

Πιλότος του ήταν ο Μιχάλης Λάμπου, ο οποίος, λόγω της κακοκαιρίας, θέλησε να κάνει στάση στο Μαντούδι Ευβοίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τελικός προορισμός του ήταν το Πήλιο.

Το επικρατέστερο σενάριο για τα αίτια της συντριβής, είναι ότι ο χειριστής έχασε τον προσανατολισμό του εξαιτίας της ακραίας κακοκαιρίας και υπέστη το λεγόμενο vertigo, κάτι που είθισται να παθαίνουν οι πιλότοι των αεροσκαφών.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, από το βίντεο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, οι ειδικοί συμπεραίνουν ότι δεν υπήρξε μηχανική βλάβη, εφόσον οι έλικες δούλευαν κανονικά, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο πιλότος ξεκίνησε από τις Αφίδνες όσο είχε ακόμα καλό καιρό, αλλά σταμάτησε αναγκαστικά στο Μαντούδι όταν συνάντησε τις πρώτες εκδηλώσεις της κακοκαιρίας Elias και στη συνέχεια, έπεσε καθώς κατευθυνόταν προς το Πήλιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις