Ελλάδα

Βορίζια: Σπιθαμή προς σπιθαμή οι έρευνες των αστυνομικών στο χωριού του Ηρακλείου – Οπλοστάσια και 17 προσαγωγές

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση για την «εξυγίανση» των Βοριζίων - Έγιναν έλεγχοι σε πάνω από 350 άτομα και αυτοκίνητα - Σκοπός να μαζευτούν τα όπλα που φυλούν οι κάτοικοι και να ταυτοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι για το μακελειό

Φύλλο και φτερό κάνουν αστυνομικοί τα Βορίζια Ηρακλείου με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν από τη ζωή 2 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί όπλα και πυρομαχικά, έχουν γίνει έρευνες σε 48 σπίτια και μαντριά ενώ έχουν ελεγχθεί πάνω από 300 άτομα κι σπίτια. 17 από αυτούς προσήχθησαν.

Με σκοπό να συλληφθούν όλοι οι δράστες των πυροβολισμών στο μικρό χωριό του Ηρακλείου και να κατασχεθούν τα όπλα που «δίνουν και παίρνουν» στην περιοχή, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, της ΔΑΟΕ και του αστυνομικού τμήματος Φαιστού κάνουν συνεχόμενες έρευνες. Η επιχείρηση για τον καθαρισμό των Βοριζίων είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συνολικά έχουν γίνει έρευνες σε 27 σπίτια, 21 μαντριά και άλλους χώρους ενώ έχουν γίνει έλεγχοι σε πάνω από 350 άτομα και αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί κατέγραψαν πλήθος παραβάσεων του ΚΟΚ. Πέρα από αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά τα οποία έχουν σταλεί ήδη για εργαστηριακή εξέταση.

Όπλο
Σχεδόν σε κάθε γωνία των Βοριζίων βρέθηκαν όπλα

Βορίζια

Οι αρχές προχώρησαν σε 17 προσαγωγές.

Όπλα
Τα όπλα που βρέθηκαν στη σπηλιά μετά τους πυροβολισμούς στα Βορίζια
Όπλα
Τα όπλα που βρέθηκαν στη σπηλιά και σχετίζονται με το μακελειό στη Βορίζια

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκομένων.

Με αφορμή τους πυροβολισμούς στα Βορίζια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε μέτρα για την οπλοκατοχή. Μεταξύ αυτών απαγόρευσε τις μπαλωθιές και ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος FBI στην Κρήτη για την αντιμετώπιση των παραβάσεων.

Στις 7 οι συλλήψεις για το μακελειό

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 7 άτομα ως άμεσα εμπλεκόμενα με τις δύο δολοφονίες. 2 άτομα ηλικίας 17 και 56 χρόνων συνελήφθησαν για υπόθαλψη και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αντίστοιχα.

Κάλυκες

Όπλο

Όπλο

Η τελευταία σύλληψη για τους πυροβολισμούς στα Βορίζια έγινε χθες. Πρόκειται για 47χρονο σε βάρος του οποίοι είχε βγει σχετικό ένταλμα και είναι ξάδελφος του Φανούρη Καργάκη που σκοτώθηκε στο μακελειό.

Μέχρι στιγμής μόνο 2 άτομα έχουν κριθεί προφυλακιστέα μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια και του Εισαγγελέα Ηρακλείου -και τα δύο μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη και συγγενείς της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη που έπεσε νεκρή-.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία
Αττική Οδός: Γνώριμοι στις Αρχές για επικίνδυνη οδήγηση οι οδηγοί των 2 μηχανών που έτρεχαν με 250 – Συνελήφθη και ο πατέρας του 27χρονου
O 21χρονος είχε πιαστεί από αστυνομικούς με την ίδια μοτοσυκλέτα να μην υπακούει σε σήμα στάσης τροχονόμου διαφεύγοντας τον έλεγχο, να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς και να μην φοράει κράνος
Η μία από τις δύο μηχανές που έτρεχαν με πάνω από 250 χλμ στην Αττική Οδό 6
Δύο ιταλικές κακοκαιρίες φέρνουν ισχυρές καταιγίδες - Οι επικίνδυνες περιοχές για πλημμύρες και κατολισθήσεις
Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραύλλια φόβοι για πλημμύρες και κατολισθήσεις υπάρχουν σε Ιόνιο, Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Βροχή