Παρασκευή, 12 Απρ.
25oC Αθήνα

Βούλα Πατουλίδου: Καθάριζα ρεμπετάδικο στα Εξάρχεια – Δεν βρήκα κάτω ούτε ένα δεκάρικο

Βούλα Πατουλίδου: Καθάριζα ρεμπετάδικο στα Εξάρχεια – Δεν βρήκα κάτω ούτε ένα δεκάρικο
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Βούλα Πατουλίδου θυμάται τα πρώτα της χρόνια στην Αθήνα τη δεκαετία του ’80. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης το 1992 στα 100 μέτρα με εμπόδια αποκαλύπτει πως «καθάριζα το ρεμπετάδικο “Μποέμισσα” στα Εξάρχεια για να τα βγάλω πέρα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Βούλα Πατουλίδου ανέφερε πως είχε έρθει στην Αθήνα για να σπουδάσει στη γυμναστική ακαδημία, όμως έπρεπε να βρει δουλειά για να μπορέσει να επιβιώσει. Τη μετέπειτα χρυσή Ολυμπιονίκη του ’92 στη Βαρκελώνη βοήθησε ο μέλλων σύζυγός της, ο οποίος μεσολάβησε για να πιάσει δουλειά ως καθαρίστρια στο περίφημο ρεμπετάδικο «Μποέμισσα» στα Εξάρχεια.

«Είχα πάει στο ΟΑΚΑ να βρω τον άνδρα μου για να βρω δουλειά. Είχα περάσει γυμναστική ακαδημία, αλλά δεν έβγαινα οικονομικά. Πριν βρω τη δουλειά, πήγα στο ΟΑΚΑ που είναι οι αρσιβαρίστες. Πήγα στον Δημήτρη τότε στο ΟΑΚΑ όπου ήταν μαζί με τους αρσιβαρίστες. Του είπα ότι ψάχνω για δουλειά. Μου είπε ”που να σου βρω ρε παιδάκι μου; Εγώ μόνο μπαρ και μαγαζιά τις νύχτες ξέρω και είναι ζόρικα”. Έτυχε να ξέρει κάποιον από το ρεμπετάδικο, την Μποέμισσα και όταν πήγαινα εγώ, όλα ήταν κλειστά. Άνοιγα, καθάρισα, έκλεινα και έφευγα. Την Μποέμισσα στα Εξάρχεια, εγώ την καθάριζα, για ένα χρόνο. Αλλά ούτε μια φορά δεν βρήκα κάτω ούτε ένα δεκάρικο» περιέγραψε η Πατουλίδου.

Παρακολουθήστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη της Βούλας Πατουλίδου στην ΕΡΤ:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις