Ελλάδα

Βουλγαρία: «Η χιονοστιβάδα είχε μήκος 150 μέτρα» λέει διασώστης για τον θάνατο του Έλληνα σκιέρ από την Φλώρινα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για την τραγωδία σε χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία. Ο άτυχος Έλληνας σκιέρ, με καταγωγή από την Φλώρινα ανασύρθηκε νεκρός…

Ο 36χρονος σκιέρ από τη Φλώρινα, πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία, με τους διασώστες που πήραν μέρος στην επιχείρηση να περιγράφουν τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν. Μιλούν για τα λάθη που έγιναν, αλλά και για τις διαστάσεις που είχε η χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε τον Κωνσταντίνο Μομτσή και του στοίχισε τη ζωή. Όπως λένε, είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα. Από τη στιγμή που ο νεαρός παρασύρθηκε και θάφτηκε κάτω από αυτή, οι ελπίδες να βγει ζωντανός ήταν ελάχιστες. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα. Οι τρεις φίλοι του, επίσης Έλληνες που ήταν μαζί του, κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», ανέφερε σχετικά ο ο Stefan Hristov μέλος της ομάδας διάσωσης των θαμμένων στη χιονοστιβάδα και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια της κατάβασης ένας από αυτούς “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήστε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί οι σκιέρ. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη βοήθεια και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

«Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και έχουν αναλάβει σκόπιμα ρίσκο εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ACONITE (@aconite_experience)

Ο Κωνσταντίνος Μομτσής ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ. Ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ACONITE (@aconite_experience)

Οι Έλληνες σκιέρ κατέβηκαν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα να θα θαφτούν κάτω από τη χιονοστιβάδα, Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν όμως ο 36χρονος δυστυχώς δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε νεκρός από την ομάδα διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτησή του.

Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στην περιοχή ήταν υψηλός όλη την ημέρα. Σύμφωνα με τον διασώστη, η περιοχή όπου έγινε το περιστατικό είναι δύσκολα προσβάσιμη.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν με τη σειρά τους ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πράγματι δύσκολα προσβάσιμη και προσέθεσαν πως οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας και δεν έφεραν τον ειδικό πομποδέκτη για τις χιονοστιβάδες, κάτι που υποχρεωτικό στην περίπτωση που θες να βγεις εκτός πίστας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σαλμονέλα: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ – Γιατί πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι
Όπως τονίζει ο ΕΦΕΤ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών
Στήθος κοτόπουλου
Γυναίκα γέννησε μέσα σε ταξί στο δρόμο για το μαιευτήριο: «Βοηθήσαμε τη ζωή και αφήσαμε το μαύρο πίσω» λέει ο οδηγός
Ο οδηγός περιέγραψε την εμπειρία ως μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής του, λέγοντας πως η μεγαλύτερη ανακούφιση ήρθε όταν άκουσε το πρώτο κλάμα του μωρού
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές αντιδρούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση και ξεκίνησαν εικοσιτετράωρες, επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η παράταση του μέτρου για την ηλεκτροκίνηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο μέχρι το 2035, καθότι υποστηρίζουν πως είναι πολύ ακριβά τα οχήματα και δεν υπάρχουν και οι υποδομές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των οχημάτων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση είναι και το άρθρο 52 που αφορά τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό. Οι εκπρόσωποι των ταξί υποστηρίζουν πως αυτή η ρύθμιση, ανοίγει το δρόμο σε εταιρείες ενοικιαζομένων με οδηγό, δημιουργώντας, όπως λένε, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς θα πραγματοποιούν αστικές κούρσες. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Η «Γαλάζια Σημαία» αφαιρέθηκε από 9 παραλίες σε Χίο και Πάρο – Γιατί «κόπηκαν» από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Φύσης
«Η απόσυρση στις εν λόγω ακτές γίνεται για λόγους πλημμελούς οργάνωσης. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης
Γαλάζια σημαία σε παραλία