Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βουτιές με ασφάλεια αλλά και τσουχτερές τιμές στις οργανωμένες παραλίες

Βουτιές με ασφάλεια αλλά και τσουχτερές τιμές στις οργανωμένες παραλίες

Πρώτη ημέρα λειτουργίας για τις οργανωμένες παραλίες, σήμερα (08.05.2021), και η πληρότητα του κόσμου φτάνει το 50 με 60%.

Οι εργασίες στις παραλίες και στις υπηρεσίες τους (bar εξοπλισμός, κούρεμα θάμνων, τοποθέτηση ομπρελών κτλ) συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτο ρυθμό, καθώς οι ιδιοκτήτες τρέχουν να προλάβουν να ετοιμαστούν πλήρως για την καλοκαιρινή σεζόν. Στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες και όσοι απολυμαίνουν τις ξαπλώστρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η πολύ υψηλή -για την εποχή- θερμοκρασία έκανε τους Αθηναίους να σπεύσουν από τις 11.30 το πρωί και μετά, όταν και άρχισε η μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Στην ελεύθερη Α’ πλαζ Αλίμου η προσέλευση του κοινού είναι ακόμα πιο μεγάλη με την παραλία να είναι σχεδόν γεμάτη.

Οι τιμές στις οργανωμένες παραλίες είναι τσουχτερές, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται περίπου 50 ευρώ, το Σαββατοκύριακο, για να απολαύσει το μπάνιο της. 

Οι τιμές εισόδου, αλλά και για τις ξαπλώστρες, είναι μειωμένες κατά 2 με 3 ευρώ τις καθημερινές, ενώ στα cafe bar των οργανωμένων παραλιών, οι τιμές ενδεικτικά είναι οι εξής: 2 ευρώ ελληνικός καφές,3.50 cappuccino, φυσικός χυμός πορτοκάλι 5 ευρώ, μπύρες από 4 ευρώ, τοστ 4,50, cocktail από 10 ευρώ.

Με… κανόνες στις παραλίες

Με οδηγό το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα…που μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες.

Η ελάχιστη απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι 4 μέτρα ενώ θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Υποχρεωτικά θα είναι και τα self – test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους ενώ η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό “6” στο 13033. Όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται δια ροπάλου η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις