Ελλάδα

Βουλγαρία κατά Ελλάδας για τα μπλόκα! Ζητούν παρέμβαση της Κομισιόν

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάνοιξη των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που κρατούν κλειστούς έχοντας τοποθετήσει τρακτέρ στις διαβάσεις Έλληνες αγρότες, ζητάει με ψήφισμά της η Βουλή της Βουλγαρίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο ψήφισμα η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας δηλώνει ότι «δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων της Βουλγαρίας από πλευράς Ελλάδας», ενώ καλεί «τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας μέσω των συνόρων». Ζητά επίσης από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές να συνεχίσουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης σε διμερές επίπεδο.

Με το ψήφισμά της η βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να λάβει θέση στο ζήτημα, ξεκινώντας, μεταξύ άλλων, και διαδικασία επί παραβάσει κατά του ελληνικού κράτους», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «δεν θα επιτρέψει αυτή η κρίση να οδηγήσει σε επιδείνωση των διμερών σχέσεων».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Πέμπτη (18.02.2016), ο κεντροδεξιός Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδιώκει «εσκεμμένα να βλάψει τους Βουλγάρους» στο θέμα αυτό.

Όλα αυτά ενώ η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία ανακοίνωση την εκτροπή της κυκλοφορίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας μέσω της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ, λόγω του αποκλεισμού όλων των σημείων διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών από οργισμένους Βούλγαρους οδηγούς φορτηγών οχημάτων.

Μετά το κύριο μεθοριακό πέρασμα Κούλατα-Προμαχώνας, το οποίο έκλεισε από την Τρίτη για την κυκλοφορία, οι οδηγοί επεξέτειναν σήμερα, για πρώτη φορά, τη δράση τους στα πέντε άλλα σημεία διέλευσης της ελληνο-βουλγαρικής μεθορίου, προκαλώντας σημαντική αναστάτωση.

Το Εθνικό Συνδικάτο Βουλγάρων Μεταφορέων εξήγησε πως με το μέτρο αυτό θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει στις νταλίκες οι αγρότες στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης για επιθέσεις σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας – Πετούσαν χειροβομβίδες, υπό τις εντολές βαρυποινίτη
Βίντεο ντοκουμέντο δείχνουν τους νεαρούς που συνελήφθησαν να πετούν χειροβομβίδες σε μαγαζί στο κέντρο, την ώρα που βρίσκονταν μέσα πελάτες
Χειροβομβίδες
Γλυφάδα: Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σχεδίαζε επιθέσεις σε μία αστυνομικό, μία νευρολόγο και την αδερφή του
Άλλες τρεις γυναίκες είχε βάλει στο στόχαστρο ο 45χρονος που έκαψε το σπίτι της πρώην συντρόφου του και 2 αυτοκίνητα στη Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο
Γλυφάδα: Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σχεδίαζε επιθέσεις σε μία αστυνομικό, μία νευρολόγο και την αδερφή του
Με ατροπίνη, σκοπολαμίνη και καφεΐνη δηλητηρίαζε τον γιατρό η πρώην σύζυγός του - Ντοκουμέντα από τις έρευνες στο σπίτι του στο Περιστέρι
Το Mega παρουσίασε εικόνες ντοκουέντο μέσα από το σπίτι του στρατιωτικού γιατρού τη στιγμή που αστυνομικοί εντοπίζουν τα νοθευμένα προϊόντα
Περιστέρι