Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βραβείο στον Άγγελο Τζωρτζίνη από την Unicef για την φωτογραφία της χρονιάς

Βραβείο στον Άγγελο Τζωρτζίνη από την Unicef για την φωτογραφία της χρονιάς

Ένας Έλληνας φωτογράφος, ο Άγγελος Τζωρτζίνης είναι ο αποδέκτης του ειδικού βραβείου της Unicef για την φωτογραφία της χρονιάς για το 2020. Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε είναι από την φοβερή φωτιά στην Μόρια με τα παιδιά που έμεναν εκεί να τρέχουν πανικόβλητα να σωθούν. 

Ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media αναφέρει ότι τον τιμά ιδιαίτερα η απονομή αυτού του βραβείου. «Τα παιδιά είναι το μέλλον και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτά», έγραψε.

Ο φωτογράφος ευχαρίστησε και άλλους σπουδαίους συναδέλφους του για την υποστήριξη που του παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια όπως τον Άλκη Κωνσταντινίδη, τον Άγγελο Χριστοφιλόπουλο, τον Άρη Μεσσήνη, τον Γιώργος Καραχάλη και τον Γουίλ Βασιλόπουλο.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και εύχεται η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη για όλους μας.

Δείτε την φωτογραφία 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelos Tzortzinis (@angelos_tzortzinis)

 

Ποιος είναι ο Άγγελος Τζωρτζίνης

 Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στο Αιγάλεω. Το 2006 πήγε στην Leica Academy of Creative Photography στην Αθήνα και μετά από αυτό συνειδητοποίησε ότι μπορούσε με τη φωτογραφική μηχανή να βρει το δρόμο του στη ζωή. «Στόχος μου δεν είναι να προβάλω τον εαυτό μου στη φωτογραφία. Αντί για αυτό, θέλω να δουν οι άνθρωποι τις φωτογραφίες μου και να καταλάβουν τι σημαίνουν για εμένα», δήλωνε παλαιότερα στο Time. Ο Τζωρτζίνης άρχισε να συνεργάζεται με το AFP το 2007, ενώ δούλευε σε προσωπικά πρότζεκτ στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα, όπως και σε θέματα για τους New York Times. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις