Ελλάδα

Βρούτσης: «Θα δώσουμε όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους»! video

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 2,2 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις τους με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η απόφαση αφορά 1 εκατ. 766.00 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και 496.000 συντάξεις του δημοσίου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο κ. Βρούτσης είπε ότι η κυβέρνηση συμμορφώνεται απόλυτα στην απόφαση και θα δώσει αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που έχει περικοπεί η κύρια σύνταξή τους και όχι μόνο στους 250.000 ενάγοντες και απαιτούντες.

Click4more: Σταϊκούρας: Αποκαλύπτει πότε θα πληρωθούν τα αναδρομικά!

Πρόσθεσε ότι τα χρήματα θα δοθούν εφάπαξ, εντός του 2020, «κάτι που δε συνάδει με τα σενάρια ότι θα κάνουμε περικοπές, ότι θα μειώσουμε, ότι θα δώσουμε σε δόσεις. Όχι. Θα τα δώσουμε όλα τα χρήματα σε όλους τους συνταξιούχους», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Μόνο για τις κύριες συντάξεις η απόφαση του ΣτΕ

Στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης πως η απόφαση δεν αφορά μόνο τις κύριες αλλά και τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, ο κ. Βρούτσης επέμεινε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά τις κύριες συντάξεις.

Click4more: Αναδρομικά συνταξιούχων: Τι προβλέπει η τροπολογία για τις κύριες συντάξεις

Στις επικρίσεις ότι εκείνοι που μένουν εκτός είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ και δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω σε αυτό το θέμα.

Πότε θα κατατεθεί η τροπολογία για τους συνταξιούχους του δημοσίου

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, ενώ για τον δημόσιο τομέα θα ακολουθήσει αντίστοιχη διάταξη, μόλις εκδοθεί απόφαση από το ελεγκτικό συνέδριο.

Να τελειώνουμε μια για πάντα με τις δικαστικές εκκρεμότητες

Στο ερώτημα εάν θα μπορεί κάποιος που θα εισπράξει τα αναδρομικά αυτά, να διεκδικήσει επιστροφή σε επικουρικές και δώρα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αυτή, θέλει να τελειώσει μια για πάντα με δικαστικές εκκρεμότητες με τις αντισυνταγματικές αμφισημίες με το ασφαλιστικό».

Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Για την κριτική του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι είναι άκρως υποκριτική και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Ιούνιο του 2015 όταν κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές, έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και το λύνει τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «με έντιμο και ευθύ τρόπο».

Δείτε όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης για τα αναδρομικά

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο 41χρονος οδηγείται στην ανακρίτρια στην Καλαμάτα - «Όταν ήταν έγκυος η Βασιλική την χτύπαγε στην κοιλιά και είχε χάσει δύο παιδιά»
Με συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο δράστης της γυναικοκτονίας οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας. Συγκλονίζει η θεία της 39χρονης Βασιλικής
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
7
Απολογείται σήμερα ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα - «Τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο, τους είπαν ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα»
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό, τα παιδιά τους γνωρίζουν μόνο ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα, παραμένουν στο νοσοκομείο για φιλοξενία λόγω έλλειψης δομής. Ανοιχτό το σενάριο να πάρουν την επιμέλεια οι γονείς του δράστη
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Απολογείται σήμερα ο 41χρονος δράστης – «Τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο, τους είπαν ότι η μητέρα τους είχε ατύχημα»
6
Πανελλήνιες 2026: Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται και σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Προγραμματισμός Υπολογιστών και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι - Οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026
Πανελλήνιες
Συμμορία εκβιαστών σε αμόκ τα έκανε «γυαλιά καρφιά» σε μπαρ στη Χαλκίδα, πουλώντας προστασία - Βίντεο ντοκουμέντο
Αφορμή στάθηκε η απόφαση του ιδιοκτήτη του μπαρ να προσλάβει μία υπάλληλο στο μαγαζί του - «Θα τον σκοτώσω τώρα! Αύριο χειροβομβίδα μέσα» ακούγονται να λένε οι δράστες στο βίντεο
Χαλκίδα
10