Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

«Βροχή» τα πρόστιμα για κορονο-συγκεντρώσεις σε σπίτια και «κλειστά» μαγαζιά

«Βροχή» τα πρόστιμα για κορονο-συγκεντρώσεις σε σπίτια και «κλειστά» μαγαζιά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν το Σάββατο, 20.03.2021 συνολικά 64.658 ελέγχους και κατέγραψαν 910 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού λόγω του κορονοϊού. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 287.600,00€.

Κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας – μη νόμιμη μετακίνηση, η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια, η παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού και περιορισμού κίνησης και η παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 9 συλλήψεις συνολικά, για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Ανάμεσα στους παραβάτες:

– Συνελήφθη στη Στερεά Ελλάδα ο ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και πλήρωσε πρόστιμο 3.000 ευρώ, επειδή εξυπηρετούσε καθιστούς πελάτες. Επίσης από 300 ευρώ πλήρωσαν και δύο πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

– Ακριβώς ίδια περίπτωση καταγράφηκε και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου σε εκείνο το μαγαζί εξυπηρετούνταν 7 πελάτες. 

– Αντίστοιχες περιπτώσεις καταγράφηκαν επίσης στην Αττική με 8, 4 και 3 πελάτες αντίστοιχα, σε 3 μαγαζιά. 

– Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 4 συλλήψεις ιδιοκτητών σπιτιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων, σε επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 12.000€ (4×3.000€) σε αυτούς και σε επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 12.000€ στους συνολικά 26 συμμετέχοντες, στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.

Επίσης, το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Η Ε.Α.Δ επέβαλε ένα διοικητικό πρόστιμο 300€ για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενο σε αρτοποιείο, σε περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις