Ελλάδα

«Βροχή» τα πρόστιμα την παραμονή των Χριστουγέννων – 657 συνολικά και 7 συλλήψεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα στους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία χθες, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 παραμονή Χριστουγέννων, που ήταν και η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού.

Συνολικά η ΕΛΑΣ εντόπισε 657 παραβάσεις και συνελήφθησαν 7 άτομα και ανεστάλη η λειτουργία 13 επιχειρήσεων. 

Μεταξύ αυτών και 2 πασίγνωστα κλαμπ στο Γκάζι, στην Ιερά Οδό.

Το σχέδιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με το αρχηγείο της, τα 1.722 συνεργεία ελέγχων διαπίστωσαν 657 παραβάσεις και επέβαλαν αναστολές λειτουργίας σε 13 επιχειρήσεις. Σε δύο περιπτώσεις η επέμβαση των αστυνομικών ήταν αποτελεσματική. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά κέντρα στην Ιερά οδό, έγιναν τέσσερις συλλήψεις και επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Διαπιστώθηκε ότι δεν γινόταν κανένας έλεγχος και βρέθηκαν πελάτες τους με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. 

Παράλληλα, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο πεδίο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας υπήρξε ύφεση. Οι νυχτερινές, πλήρως στελεχωμένες περιπολίες, απέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα των κακοποιών.

Σημειώνεται, ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημερώνει για την εξέλιξη των ελέγχων. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πανελλήνιες: Οι πρώτοι των πρώτων μιλούν για το απόλυτο άριστα που πέτυχαν
Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ανέδειξαν δεκάδες μαθητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους, αποδεικνύοντας ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα επιμονής, σωστής προετοιμασίας και ξεκάθαρων στόχων
Ο Ανδρέας Οικονομόπουλος, η Μαρία- Μιχαέλα Χαιρέτη και η Ιωάννα Παπακώστα
Πανελλήνιες: Ο Κωνσταντίνος Σαμαρίνας εκπλήρωσε όνειρο ζωής, μπαίνει στην Πληροφορική έχοντας συγκεντρώσει 19.040 μόρια
«Από 10 χρονών ασχολούμαι με τον προγραμματισμό», σημειώνει, περιγράφοντας μια διαδρομή που είχε ξεκάθαρη κατεύθυνση αρκετά πριν φτάσει στη Γ' Λυκείου
Ο Κωνσταντίνος Σαμαρίνας 7