Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βύρωνας: Κατήγγειλαν απόπειρα αρπαγής 15χρονου – «Βρήκα τον μπελά μου γιατί πήγα να βοηθήσω» λέει η γυναίκα που κατηγορείται

Βύρωνας: Κατήγγειλαν απόπειρα αρπαγής 15χρονου – «Βρήκα τον μπελά μου γιατί πήγα να βοηθήσω» λέει η γυναίκα που κατηγορείται

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής, σε κάποιο δρόμο του Βύρωνα. Ένα παιδί περίμενε μόνο του στη στάση του λεωφορείου και μια γυναίκα οδηγός προσφέρθηκε να το μεταφέρει στον προορισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του 15χρονου αγοριού στο LiveNews, ο 15χρονος μαθητής περίμενε στη στάση του λεωφορείου για να πάει να συναντήσει την παρέα του, μέχρι τη στιγμή που τον πλησίασε μία γυναίκα με το αυτοκίνητό της.

«Είχε νυχτώσει και αυτός ο δρόμος είναι και λίγο σκοτεινός. Είδε το παιδί εκεί στη στάση και σταμάτησε να το ρωτήσει αν ήθελε να το πάει κάπου, να μην είναι μόνος του στη στάση, στο κρύο. Εκείνο ευγενέστατα απάντησε ότι «Δεν είναι ανάγκη, ευχαριστώ πολύ, σε πέντε λεπτά έρχεται το λεωφορείο».

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού η γυναίκα επέστρεψε στο σημείο και επέμεινε να πάει τον ανήλικο μαθητή σπίτι του με το αυτοκίνητό της.

«Έκανε πάλι το «π» και ξανά γύρισε πίσω και ξανά προσπάθησε και του είπε τη δεύτερη φορά «Έλα, έλα. Μπες μέσα. Τη δεύτερη φορά γιατί τον ξανά πλησιάζεις; Με ποιο δικαίωμα του λες: «Έλα, έλα μπες μέσα να σε πάω παρακάτω»;

«Βρήκα τον μπελά μου γιατί πήγα να βοηθήσω»

Η οδηγός του αυτοκινήτου ωστόσο, έχει τελείως διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Υποστηρίζει πως είναι μητέρα και γιαγιά και ανησύχησε που είδε το παιδί μόνο του σε ένα σκοτεινό σημείο.

«Τον είδα κάπως στρεσαρισμένο και σαν μητέρα και εγώ σταματάω και του λέω: Αγοράκι μου είσαι εντάξει; Θέλεις κάτι; Θες να σε πάω κάπου; Να σε βοηθήσω;».

Όπως λέει η ίδια, το παιδί της είπε πως δεν χρειάζεται κάτι και αποχώρησε. Την επόμενη μέρα ένα περιπολικό βρισκόταν κάτω από το σπίτι της. Δεν περίμενε ποτέ πως θα βρεθεί κατηγορούμενη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

«Μου λέει σας κάνανε καταγγελία για απόπειρα απαγωγής ανηλίκου. Λέω τι λέτε ρε παιδιά; Ούτε καν το πλησίασα το παιδί. Μου πήραν αποτυπώματα λες και ήμουν κανένας εγκληματίας, με χειροπέδες».

«Να βρίσκεις τον μπελά σου να βοηθάς ανθρώπους; Συγγνώμη κιόλας. Το βρίσκω αδιανόητο. Ίσως επειδή έχω μεγαλώσει σε άλλες εποχές».

Η γυναίκα αυτή πέρασε από αυτόφωρο με τη μητέρα του ανήλικου μαθητή να παραμένει αναστατωμένη από το συμβάν.

«Την επόμενη φορά που θα δω κάποιον να κινδυνεύει θα τον προσπεράσω»

Η γυναίκα που κατηγορείται για την απόπειρα αρπαγής του 15χρονου, είπε μιλώντας στο Live News:

«Την επόμενη φορά που θα δω κάποιον να κινδυνεύει θα τον προσπεράσω, αλλά δυστυχώς δεν είμαι έτσι».

Για το περιστατικό περιέγραψε: «Το βράδυ της Κυριακής όπως επέστρεφα από την δουλειά μου, βλέπω ένα παιδάκι στην στάση και σταμάτησα και ρώτησα το παιδί αν θέλει βοήθεια κατεβάζοντας το παράθυρο του συνοδηγού.

Επειδή όμως ξέχασα να πάρω τσιγάρα έκανα αναστροφή και ξαναπέρασα από αυτό το σημείο. Έτσι είδα πάλι το παιδάκι εκεί και του είπα: Μην έχεις πρόβλημα κι εγώ μαμά είμαι αν θέλεις να σε πάω κάπου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις