Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαλάνδρι: Δίωξη για κακούργημα στη 49χρονη εικαστικό – Προσπάθησε να αρπάξει το παιδί

Χαλάνδρι: Δίωξη για κακούργημα στη 49χρονη εικαστικό – Προσπάθησε να αρπάξει το παιδί

Για κακούργημα διώκεται η 49χρονη εικαστικός που χθες (11.11.2021) πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της και πατέρα της 12χρονης κόρη της, κάτω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι

Ο εισαγγελέας Ιωακείμ Κασσωτάκης άσκησε στην 49χρονη εικαστικό για το περιστατικό στο Χαλάνδρι ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομης οπλοφορίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοχρησίας, ενδοοικογενειακής απειλής και απόπειρας αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Η 49χρονη παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η 49χρονη εικαστικός είχε στήσει καρτέρι και περίμενε τον 68χρονο οφθαλμίατρο να επιστρέψει στο σπίτι του. Μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους, έβγαλε (κατά την κατάθεση και του παιδιού) ένα όπλο από την τσάντα και πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της στην κοιλιά και το θώρακα. 

Στη συνέχεια, με τη βία, επιχείρησε να βάλει το 12χρονο κορίτσι στο αυτοκίνητό της, αλλά το παιδί αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει και να γυρίσει για να μείνει στο πλευρό του τραυματισμένου πατέρα της έως ότου στο σημείο φτάσει ασθενοφόρο. 

Από την έρευνα στο αυτοκίνητό της, οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητό της μαχαίρια, ένα ξίφος και κάρτες ταρό. 

Στο παρελθόν, η 49χρονη είχε απειλήσει με όπλο και την κόρη της, όπως δήλωσε σοκαρισμένη η σύζυγος του οφθαλμίατρου, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις