Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χαλάνδρι: Πού οφείλεται η καθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Παπανικολή

Χαλάνδρι: Πού οφείλεται η καθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Παπανικολή

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές ζημιές σε όλη την Αττική και μάλιστα στο Χαλάνδρι άνοιξε μια τεράστια τρύπα στη μέση του δρόμου στην οδό Παπανικολή.

Στο σημείο που υποχώρησε το οδόστρωμα βρέθηκαν μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου.

Αγωγός δικτύου του ΟΤΕ τέμνεται με αγωγό ομβρίων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου. Η συγκεκριμένη κακοτεχνία που χρονολογείται αρκετά χρόνια πίσω, δεδομένου ότι έργα ομβρίων δεν έχουν γίνει στην οδό Πανανικολή τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ και το τσιμεντένιο κανάλι του ΟΤΕ δεν είναι πλέον σε χρήση, όπως βεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΟΤΕ -που βρέθηκε επίσης στο σημείο- είναι αυτή που συντέλεσε με την πάροδο του χρόνου και τις βροχοπτώσεις στην κατακρήμνιση του δρόμου.

«Η κακοτεχνία στο σημείο, της διασταύρωσης ενός αγωγού ομβρίων με έναν αγωγό δικτύων, είναι αυτή που συντέλεσε, με την πάροδο του χρόνου και τις βροχές, στην αστοχία του αγωγού ομβρίων και στην καθίζηση του οδοστρώματος», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Γερολυμάτος που βρέθηκε επί τόπου.

Μετά τη γνωστοποίηση από τον ΟΤΕ ότι το κανάλι του δικτύου του δεν είναι ενεργό, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται για το γκρέμισμά του.

Η Περιφέρεια Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η οδός Παπανικολή, διαβεβαίωσε το Δήμο Χαλανδρίου ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την αμεσότερη αποκατάσταση της ζημιάς και της κυκλοφορίας στο σημείο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις