Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Χαλκίδα: Έργα και ημέρες της διευθύντριας της ΔΟΥ, οι εκβιασμοί και οι φοβέρες

Χαλκίδα: Έργα και ημέρες της διευθύντριας της ΔΟΥ, οι εκβιασμοί και οι φοβέρες

Οργή προκαλεί η δράση του κυκλώματος των εφοριακών στην «αμαρτωλή» ΔΟΥ στη Χαλκίδα που εκβίαζε επιχειρηματίες και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη δράση της διευθύντριας στη ΔΟΥ στη Χαλκίδα σοκάρουν ενώ της είχαν προσδώσει τον χαρακτηρισμό «μεγάλη» καθώς φέρεται να είχε τον καθολικό έλεγχο του κυκλώματος των εφοριακών.

Μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας με εξέχουσα θέση στον κοινωνίας της Χαλκίδας, η οποία μάλιστα είχε βραβευθεί από το Επιμελητήριο της Εύβοιας. Πίσω από την αστραφτερή εικόνα όμως έκρυβε ένα άλλο πρόσωπο.

Το όνομα «μεγάλη» που τις είχαν προσδώσει τα άλλα μέλη του κυκλώματος δείχνει την δυναμική της ενώ είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους εκβιασμούς και στις φοβέρες απέναντι στους πολίτες.

Από το γραφείο της κανόνιζε τα πάντα. Τις στρατολογήσεις, τις επικοινωνίες, τους μεσάζοντες ακόμα και τις συναντήσεις με τα θύματα. Εκμεταλλευόταν τη δημόσια θέση της για να… φοβίσει, όπως αναφέρει σε διάλογο ανυποψίαστη φορολογούμενη.

Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος 
Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι 
Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων εντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο 

Τα ποσά των εκβιασμών τα κανόνισαν είτε διαζώσης, είτε τηλεφωνικά με μια έπαρση και επιθετικότητα λόγω της εξουσίας που είχε.

Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι 
Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται 
Προϊσταμένη: Εντάξει 
Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
Προϊσταμένη: Εντάξει 

Πως νομιμοποιούσε τα χρήματα από τους εκβιασμούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η «μεγάλη» είχε βρει δύο τρόπους για να νομιμοποιήσει τα χρήματα των εκβιασμών. Με την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας 7.000 ευρώ από τον άντρα της. Τα χρήματα δόθηκαν από τραπεζικό λογαριασμό των γονιών της και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα του πατέρα της. Επιπλέον συζητούσε για εργασίες σε ακίνητο συνολικού κόστους 80.000 ευρώ. Όλα αυτά με το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου.

Προϊσταμένη Εφορίας: Η Ε. Τ…  είμαι η γυναίκα του Α…. Για το… κατάλαβες 
Άνδρας: Ναι, ναι Αυτό που σου λέω τώρα τα υλικά που βάζουμε είναι τοπ. Δηλαδή στο μπάνιο μπαίνει οπλισμένη πολυστερίνη 
Προϊσταμένη Εφορίας: Καλά 
Άνδρας: Που θα μπορούσε ξέρω εγώ αν μπει ή τοιχοποιία ή… δεν είναι πολλά 
Προϊσταμένη Εφορίας: Δεν είναι πολλά. Θα μου βρει ρε συ.
Άνδρας: Δεν προσπαθώ να…
Προϊσταμένη Εφορίας: Όχι το ξέρω απλά και εγώ το συζητώ ξέρεις γιατί θα βγει  γύρω στα ογδόντα χιλιάδες θα βγει αυτό

Οι αρχές έβγαλαν λαβράκι, όχι μόνο στο γραφείο της, όπου βρήκαν 10.000 ευρώ αλλά και στο σπίτι της. Εντόπισαν το ποσό των 40.750 ευρώ που ήταν σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας και το παρέδωσε η ίδια ενώ βρέθηκαν 10.000 ευρώ κρυμμένα σε συρτάρι, 4.280 ευρώ σε ένα βιβλίο που στην πραγματικότητα ήταν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο με κλειδί. Η Προϊσταμένη δηλαδή είχε μόνο στο σπίτι της, το ποσό των 55.030 ευρώ. 

Επιχειρηματίας που είχε πέσει θύμα εκβιασμού «ξεσπά»

«Τι να πω και τι μπορεί να μπει στο μυαλό των ανθρώπων αυτών; Έκαναν κακό, φοβάμαι να πω κάτι. Είναι γείτονες μπορούν να βγουν ελεύθεροι και να τους «τρακάρω» στον δρόμο. Καταλαβαίνετε πως αισθάνομαι, είμαι φοβισμένος. Επειδή θέλει άντερα για να κάνουν αυτό που κάνανε και εγώ δεν έχω τέτοια άντερα είμαι δυο μέρες αναστατωμένος γιατί είμαι το θύμα και αντί να φοβούνται αυτοί φοβάμαι εγώ», λέει επιχειρηματίας θύμα του κυκλώματος. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις