Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαμός και… συνωστισμός ξανά στην υπηρεσία Ασύλου!

Χαμός και… συνωστισμός ξανά στην υπηρεσία Ασύλου!

Για άλλη μια μέρα έξω από την υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης επικράτησε το αδιαχώρητο. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές: πρόσφυγες και μετανάστες ο ένας πάνω στον άλλο περιμένουν να εξυπηρετηθούν.

Είναι πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελλάδα. Και βρέθηκαν στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη νωρίς το πρωί της Τετάρτης (10.06.2020) για να εξυπηρετηθούν αλλά δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Αρκετοί πάντως φορούσαν μάσκες αλλά οι αποστάσεις ασφαλείας είχαν πάει… περίπατο. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοιες εικόνες στην υπηρεσία ασύλου στην Κατεχάκη.

«Στην εικόνα που βλέπω μπορεί να κολλήσει και 100 σήμερα ένας άνθρωπος», σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ καθώς έβλεπε ζωντανά την εικόνα από την Υπηρεσία Ασύλου.

Είπε επίσης ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες ζουν μέσα σε δομές που σημαίνει ότι ο κίνδυνος να είναι κάποιος μολυσμένος είναι μεγαλύτερη. Τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία άμεσα τόσο σήμερα όσο και για να μην συμβεί στο μέλλον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις