Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης: “Ντου” βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής

Θεσσαλονίκη

– Την γνωστή “πρακτική” τους ακολούθησαν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
– Οι Χρυσαυγίτες έκαναν “ντου” κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για να φωνάξουν συνθήματα για την Μακεδονία και να τραμπουκίσουν
– Ο Μπουτάρης αρνήθηκε το αίτημα του επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής”, Αρτέμη Ματθαιόπουλου να γίνει συζήτηση για το Σκοπιανό
– “Είναι άξιος της πλήρους περιφρόνησης μου” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης (16.01.2018)  στο δημοτικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, καθώς βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν “ντου”!

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ανήρτησαν πανό το οποίο έγραφε “Μακεδονία γη Ελληνική”, πέταξαν τρικάκια και ούρλιαζαν συνθήματα.

Ανάμεσα τους ήταν οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Χρήστος Χατζησάββας και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Χρυσομάλλης Νίκος.

Αλήτες προδότες πολιτικοί, Μακεδονία είναι ελληνική“, φώναξαν μεταξύ άλλων. Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, διέκοψε προσωρινά τη συζήτηση προκειμένου να αποχωρήσουν.

Η άρνηση Μπουτάρη που έφερε την εισβολή

“Είναι άξιος της πλήρους περιφρόνησης μου. Με τέτοιου είδους ανθρώπους δεν μπορώ να συναναστραφώ”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής”, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Με αφορμή την άρνηση του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το αίτημα του κ.Ματθαιόπουλου για το σκοπιανό, εισέβαλαν στην αίθουσα μέλη της Χρυσής Αυγής, κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία και πετώντας φειγ βολάν.

Δείτε τα βίντεο από την στιγμή της έντασης

Ανακοίνωση από τη Δημοτική κίνηση “Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη”

“Η Δημοτική κίνηση “Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη” καταδικάζει απόλυτα την φασιστική και τραμπούκικη εισβολή-παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της συνεδρίασής του.

Η “Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη” επαναλαμβάνει την θέση της ότι παρόμοιες ενέργειες και κραυγές για δήθεν εθνικά υπερήφανη στάση στο θέμα ονομασίας της FYROM και η συνολική επανάληψη μιας αδιέξοδης και πολιτικά ύποπτης στάσης θα ήταν φαρσοκωμωδία αν δεν ήταν τόσο εθνικά επικίνδυνη”.

Πηγή: voria.grthestival.gr

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις