Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χάος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τις μετεγγραφές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

5.000 μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών είναι σε εξέλιξη. Αυτό θα προκαλέσει χάος στα ΑΕ και ΤΕΙ…

 

της Αθήνας αφού οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν σε αυτά.
 
Αρκετές οικογένειες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το κόστος για να σπουδάσει το παιδί του σε πόλη έκτος του τόπου διαμονής είναι μεγάλο. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο με την οικονομική κρίση. Έτσι οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετύχουν μια μετεγγραφή όσο πιο κοντά γίνει στο τόπο κατοικίας τους. Μάλιστα κάποιοι γονείς προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους δώσουν ξανά πανελλήνιες για να περάσουν στην πόλη τους.
 
Η διαδικασία των αιτήσεων για τις μετεγγραφές βρίσκεται σε εξέλιξη. Ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου. Ήδη χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας το «Εθνος», φαίνεται ότι μόνο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με έδρα της Αθήνα ο αριθμός των φοιτητών που θα μετεγγραφούν θα ξεπεράσει τις 5 χιλιάδες, ενώ οι αιτήσεις θα είναι πολλαπλάσιες.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΤΕΙ Πειραιά. Με την έναρξη της φετινής χρονιάς δέχτηκε 1.230 σπουδαστές. Μετά το το «ξεκαθάρισμα» των αιτήσεων, θα αναγκαστεί να πάρει περίπου 1.300 επιπλέον. Αντίστοιχη εικόνα και στο ΤΕΙ Αθήνας. Πέρσι οι αιτήσεις έφτασαν τις 3.000 χιλιάδες και ικανοποιήθηκαν οι 1.000 από αυτές.
 
Τι γίνεται με τα πανεπιστημία. Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που κατέχει και το ρεκόρ, δέχτηκε πέρσι 1.518 επιπλέον φοιτητές. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο από τους 1.280 φοιτητές που πέρασαν απευθείας, μετά το τέλος των μετεγγραφών, θα ξεπεράσουν τους 1.600, ενώ το Πάντειο θα πάρει περίπου 200 ακόμα.
 
Το ΕΜΠ δέχτηκε 1.060 φοιτητές και μετά την εξέταση όλων των αιτήσεων αναμένεται να προστεθούν τουλάχιστον άλλοι 420. Στο Γεωπονικό είχαν έρθει πέρυσι 72 επιπλέον φοιτητές και στο πανεπιστήμιο Πειραιά 115. Ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που επέστρεψε πέρυσι κοντά στον τόπο κατοικίας του και συγκεκριμένα στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της Αθήνας έφτασε στις 4.970.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε