Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: 392 κρούσματα και 764 άτομα σε κατ’ οίκον απομόνωση στη Δυτική Αττική

Χαρδαλιάς: 392 κρούσματα και 764 άτομα σε κατ’ οίκον απομόνωση στη Δυτική Αττική

Συναγερμός σήμανε στις αρχές καθώς τα κρούσματα στην Δυτική Αττική αυξήθηκαν απότομα το τελευταίο διάστημα, με το ιικό φορτίο να βρίσκεται σε επικίνδυνα όρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της πανδημίας τα ενεργά κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής και τον δήμο Αχαρνών είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη.

Ανησυχητικό είναι και το γεγονός πως από την ιχνηλάτησή τους, προέκυψαν 764 άτομα στενές επαφές, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

 

click4more Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά με Τσιόδρα και ειδικούς για την δυτική Αττική

 

Η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης νωρίς το απόγευμα στην οποία πήραν μέρος -εκτός από τον κ. Χαρδαλιά- ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος και οι δήμαρχοι και γενικοί γραμματείς των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Μιλώντας για την γενικότερη εικόνα της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, τα κρούσματα μειώνονται αλλά με βραδύ ρυθμό, αλλά και τα νοσοκομεία δεν αποσυμφορούνται στο βαθμό που θα θέλαμε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε για ακόμη μία φορά πως φέτος τα Χριστούγεννα, οι γιορτές θα είναι αλλιώτικα, διαφορετικά. Προσέθεσε πως η χαλάρωση των μέτρων δεν είναι εφικτή και υπογράμμισε πως η πιστή εφαρμογή των μέτρων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, τόνισε πως οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις