Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάρης Δούκας: Τα ξενοδοχεία πρέπει να επιστρέφουν μέρος των εσόδων τους στην πόλη

Χάρης Δούκας: Τα ξενοδοχεία πρέπει να επιστρέφουν μέρος των εσόδων τους στην πόλη
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ανάγκη συνεισφοράς των ξενοδοχείων στα έσοδα του Δήμου Αθηναίων επισήμανε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Τα έσοδα των ξενοδοχείων το 2023 αυξήθηκαν κατά 23%, άγγιξαν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο Δήμος ήταν φτωχότερος», τόνισε ο Χάρης Δούκας για το δήμο Αθηναίων ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνεισφορά για να διαχέεται ο πλούτος. «Όποιοι κερδίζουν από τις υποδομές στην πόλη, θα πρέπει να επιστρέφουν και κάτι στην πόλη.

Οι ανάγκες είναι διαφορετικές στην κάθε πόλη, είναι στην ευχέρεια του κάθε Δήμου να το προσδιορίσει το ποσοστό της επιστροφής αυτής, ακόμα και τα ξενοδοχεία το θέλουν αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δούκας, έχει αυξηθεί πολύ η τουριστική δραστηριότητα στον Δήμο της Αθήνας, με θετικά σημεία αυτού του φαινομένου τον πλούτο, την ανάπτυξη εστιατορίων, μπαρ και δραστηριοτήτων, όμως υπάρχουν περιοχές ήδη υπερκορεσμένες.

«Πρέπει να κρατάμε την πόλη καθαρή, αλλά πλέον για 7 εκατ. κόσμο, καθώς έχει τριπλάσιο τουρισμό. Χρειάζονται νέα εργαλεία, νέοι τρόποι και δομές για να γίνεται αυτό, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα οι ίδιοι οι κάτοικοι» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να δίδεται στον Δήμο ένα ποσοστό από τους αυξημένους τζίρους των ξενοδοχείων, προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη ένα τέλος ανθεκτικότητας, αλλά αυτό δεν επιστρέφει στην πόλη.

Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ο δήμαρχος Αθηναίων τάχθηκε κατά της επιβολής διοδίων εντός της πόλης, ενώ προέκρινε ως λύσεις την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των πεζοδρομήσεων τα Σαββατοκύριακα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις