Site icon NewsIT

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Με τον ταχυδρομικό Κώδικα θα βλέπουμε τα μέτρα σε κάθε περιοχή

09.10.2020 | 14:24
Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Με τον ταχυδρομικό Κώδικα θα βλέπουμε τα μέτρα σε κάθε περιοχή

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρουσιάσει σήμερα στην ενημέρωση των έξι τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας με βάση τον οποίο θα μπορεί κάθε πολίτης βάζοντας απλά τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του στο κινητό του θα μπορεί να βλέπει τα μέτρα κατά του κορονοϊού που ισχύουν στην περιοχή του. 

Θα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Το επίπεδο 1 θα είναι για την ετοιμότητα, το επίπεδο 2 για την επιτήρηση, το επίπεδο 3 για την αυξημένη επιτήρηση και το επίπεδο 4 θα είναι το επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Click4More Πέτσας: «Όχι νέα μέτρα και ανοικτά εστιατόρια έως τη 1 π.μ.»

Το πως θα καθορίζονται θα εξαρτάται από τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, τους δείκτες πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης όπως αποτυπώνονται και από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων με τις επαφές τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version