Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Ο ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει το πολύ ένα χρόνο!

Χατζηδάκης - Φυλή

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης επισκέφτηκε τον ΧΥΤΑ Φυλής και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφήνοντας και αιχμές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του o υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: ««Στο ΧΥΤΑ Φυλής είδαμε μπροστά μας το πρόβλημα που μας είχαν περιγράψει οι αρμόδιοι στα γραφεία μας. Ο ΧΥΤΑ έχει κορεστεί. Με πρόσφατη απόφαση για την εκμετάλλευση ενός χώρου μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ πήρε παράταση ζωής 4-5 μηνών. Με την αξιοποίηση ενός ακόμα χώρου μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ μπορεί να δοθεί άλλη μια μικρή παράταση. Αθροιστικά μπορούμε να μιλάμε για παράταση ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής καλώς εχόντων των πραγμάτων για ένα έτος!».

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, απαιτείται μια ριζική λύση προκειμένου οι Αθηναίοι να μην βρεθούν απέναντι σε βουνά σκουπιδιών. Αυτή η λύση πρέπει να συνδέεται είτε με τη λεγόμενη Γ’ Φάση του ΧΥΤΑ, είτε με κάποια άλλη ιδέα. «Σίγουρα όμως η όποια σφαιρική λύση δοθεί πρέπει να συνδυαστεί και με μονάδες σύγχρονης ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χαρτιά (ΣΔΙΤ κλπ.)», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Χατζηδάκης - Φυλή

 

Χατζηδάκης - Φυλή

 

Χατζηδάκης - Φυλή

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης θα συζητήσουν άμεσα το θέμα με το νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

«Μου προκαλεί πάντως εντύπωση –ακόμα μια φορά- για ποιο λόγο, στο όνομα ενός μεγαλεπήβολου σχεδιασμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η απερχόμενη περιφερειάρχης εγκατέλειψαν τις λύσεις για σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, που είχαν σχεδιαστεί το 2014.
Για ποιο λόγο δεν είδαν τα επιτυχημένα παραδείγματα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Για ποιο λόγο άφησαν την κατάσταση να φτάσει στο παρά πέντε!
Είμαστε εδώ τα συναρμόδια Υπουργεία για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα για την ποιότητα ζωής των Αθηναίων», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Δείτε και τις σχετικές αναρτήσεις που έκανε ο κ. Χατζηδάκης στο Twitter:

Υπενθυμίζεται πως προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί τον ΧΥΤΑ της Φυλής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι κάτοικοι της Αττικής κάθονται πάνω σε μια υγειονομική βόμβα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις