Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Χειροπέδες σε δύο Τούρκους από την αντιτρομοκρατική – Ο ένας κατηγορείται για όπλα και εκρηκτικές ύλες

Χειροπέδες σε δύο Τούρκους από την αντιτρομοκρατική – Ο ένας κατηγορείται για όπλα και εκρηκτικές ύλες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη σύλληψη δύο Τούρκων, κουρδικής καταγωγής, προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, καθώς για τον έναν από αυτούς εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση εναντίον του ενώ για τον άλλο διαπιστώθηκε η συμμετοχή σου σε παλιά υπόθεση με μεταφορά οπλισμού.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων συνοδευόμενοι από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Όσον αφορά τον άνδρα που συνελήφθη για την υπόθεση της Χίου πριν από δέκα χρόνια εναντίον του προέκυψαν σημαντικά στοιχεία τα οποία υποδείκνυαν τη συμμετοχή του.

Το 2013 στο νησί του Βορείου Αιγαίου είχε εντοπιστεί ένα φουσκωτό που φέρεται να άνηκε σε μέλη της οργάνωσης “DHKP-C” κι σκόπευαν να μεταφέρουν όπλα στην Τουρκία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση τα περασμένα χρόνια έχουν σημειωθεί κι άλλες συλλήψεις, ενώ όσον αφορά τώρα τον άλλο Κούρδο, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής του πέρασαν χειροπέδες καθώς εναντίον του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τους δύο άνδρες, το απόγευμα της Τρίτης, πρόκειται για:

  • 56χρονο ο οποίος σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις – προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, και για
  • 54χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Επιπλέον και οι δύο συνελήφθησαν για απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Από τις έρευνες που έγιναν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα,
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,
  • σπρέι πιπεριού και
  • χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις