Ελλάδα

Χειροπέδες σε μέλη συμμορίας που λήστευαν σπίτια στη δυτική Αττική – Έβρισκαν τα θύματά τους από τις αγγελίες

Ο τρόπος δράσης τους και το χρονικό της σύλληψής τους

Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσαν δεκάδες μέλη μίας συμμορίας από τα δυτικά προάστια που πραγματοποίησε τους τελευταίους 4 μήνες πολλές ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων με λεία πολλές χιλιάδες ευρώ.

Από τις αρχές του 2025  έγιναν αντιληπτές  περιπτώσεις κλοπών από σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής από συμμορίες, οι οποίες είχαν στόχο ηλικιωμένα άτομα και ταυτίζονταν ως προς τη μεθοδολογία τους:

-Οι δράστες εντόπιζαν μέσω αγγελιών, προς πώληση ακίνητα, προσέγγιζαν τηλεφωνικά τους αναρτώντες τις αγγελίες και με τέχνασμα τους έπειθαν να συναντηθούν είτε στην οικία τους είτε να τους επιδείξουν το εκάστοτε, προς πώληση ή προς ενοικίαση ακίνητο εάν αυτό βρισκόταν κοντά σε αυτή. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι δράστες απασχολούσαν το θύμα για όσο χρόνο χρειάζονταν οι συνεργοί τους, ώστε να εισέλθουν στις οικίες χωρίς να παραβιάσουν την είσοδο, να αφαιρέσουν αντικείμενα και να διαφύγουν ανενόχλητοι.

ii) Σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες επιβαίνοντες σε οχήματα κινούνταν πρωινές και μεσημεριανές ώρες σε συνοικιακούς δρόμους της Αθήνας ακολουθώντας ηλικιωμένους. Όταν παρατηρούσαν το στόχο τους να εισέρχεται στην είσοδο της πολυκατοικίας του το προσέγγιζαν και υποδυόμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, ή με άλλα παρόμοια τεχνάσματα, τους έπειθαν να εισέλθουν στην οικία τους.

Εισερχόμενοι, φρόντιζαν να αφήσουν την εξώπορτα ανοιχτή και όσο απασχολούσαν τα θύματά τους, οι συνεργοί τους εισέρχονταν στους χώρους του σπιτιού και αφαιρούσαν αντικείμενα.

O συντονισμός των ανωτέρω επιχειρήσεων γινόταν με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, τα οποία ήταν καταχωρημένα σε μη υπαρκτά πρόσωπα «αχυρανθρώπους», τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καλύπτονται τα ψηφιακά τους ίχνη.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα «επιχειρησιακά» οχήματα ως μεταφορικά μέσα, κατά τη μετάβαση και διαφυγή τους από τους τόπους των κλοπών και συγκεκριμένα 8 αυτοκίνητα.

 Η έφοδος της Ασφάλειας

Προχθές (30.04.25) πραγματοποιήθηκε  αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τον τερματισμό της δράσης της συμμορίας.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μία για την επιτήρηση των οικιών των κατηγορουμένων, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και μία για την επιτήρηση των οικιών των κατηγορουμένων, οι οποίοι διαμένουν στις περιοχές Κερατσινίου και Πειραιά.

Συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ενώ έχουν εξιχνιαστεί δεκαδες περιπτώσεις κλοπών και ληστειων με λεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκαν παιδιά σε οικοδομή στην Πεύκη
Αποκλεισμένη η περιοχή - Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς
Οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Πεύκη
Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Νέοι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα σε λογιστή και «αχυράνθρωπο» – «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;»
Τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από τα τέλη του 2018 προχωρούσαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών και μέσω αυτών εξαπατούσαν το Δημόσιο με εικονικά τιμολόγια
ΕΦΚΑ - Κύκλωμα με απάτες