Τετάρτη, 15 Μαΐ
21oC Αθήνα

Χειρουργός «Αττικόν»: Ανθρώπινα λάθη γίνονται – Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου

Χειρουργός «Αττικόν»: Ανθρώπινα λάθη γίνονται – Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP

Γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν» όπου άφησε την τελευταία πνοή του ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ενώ στη συνέχεια παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο ίδιος ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εντατικολόγος του «Αττικόν», Μιχάλης Ρίζος με αφορμή το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ενώ «σε όλα τα αναπτυγμένα συστήματα υγείας, ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία, θα πρέπει οι κλίνες των ΜΕΘ να είναι τουλάχιστον το 10% των συνολικών κλινών, στο «Αττικον» αυτή τη στιγμή είναι στο 5%».

Και συνέχισε:

«Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, εκ των πραγμάτων οι ΜΕΘ έχουν γίνει μονάδες διασωληνωμένων και στις ΜΑΦ δυστυχώς στο μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων, δεν μπορούν να έχουν την όποια αυξημένη φροντίδα και αναγκαστικά νοσηλεύονται σε θαλάμους…  Όταν ο ασθενής διασωληνώθηκε και έφτασε σε τέτοιο επίπεδο ανεπάρκειας, βρέθηκε κρεβάτι εντατικής που τον υποδέχθηκε».

Σύμφωνα με τον εντατικολόγο του «Αττικόν» στην περίπτωση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, «το πρωτόκολλο με κάθε τρόπο, εφαρμόστηκε απόλυτα».

«Γίνεται και ΕΔΕ από το νοσοκομείο» συμπλήρωσε…

Για τον ακρωτηριασμό του δακτύλου σε απλό θάλαμο

Σε ερώτηση γιατί οι γιατροί ακρωτηρίασαντ ο δάχτυλο του ανθρώπου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι σε χειρουργείο, ο εντατικολόγος απάντησε:

«Υπάρχουν πολλές επεμβατικές πράξεις που γίνονται στους θαλάμους νοσηλείας. Δε γίνονται όλες οι επεμβάσεις στα χειρουργεία… Το πρωτόκολλο με κάθε τρόπο εφαρμόστηκε απόλυτα… Ο κύριος Καλλιάνος ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση για τον άνθρωπό του… Εμείς αυτά μπορούμε να προσφέρουμε».

Καλλιάνος: Δε ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση

«Όλα αυτά θα τα επιλύσει η Ελληνική Δικαιοσύνη, δε ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείρηση» τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος που έκανε παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

«Τίποτα παραπάνω από το να βρεθεί μία ΜΑΘ, να μπει σε μία ΜΕΘ χωρίς να διασωληνωθεί. Καμία ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά μια φυσιολογική μεταχείριση για έναν άνθρωπο που έσβηνε 4 μέρες μπροστά μας και οι γιατροί μας έλεγαν ότι όλα πάνε καλά».

Χειρουργός «Αττικών»: Ανθρώπινα λάθη γίνονται

Ο Γιώργος Σιδέρης, χειρουργός ΩΡΛ στο «Αττικόν» πάντως, είπε μεταξύ άλλων ότι ανθρώπινα λάθη γίνονται και για το λόγο αυτό γίνεται η ΕΔΕ.

«Μας εξόργισε ότι ο κύριος Καλλιάνος, απειλούσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου στα βίντεό του. Για αυτό βγήκαμε και τοποθετηθήκαμε. Είναι μέσα πάντα στην ιατρική η έννοια του λάθους και για αυτό θα γίνει ΕΔΕ…Ανθρώπινα λάθη γίνονται. Αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολλές νοσηρότητες. Και οι δικοί μας πατεράδες σε αυτά τα νοσοκομεία έχουν νοσηλευτεί και ζουν ακόμα» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Σιδέρης…

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις