Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χιλιάδες οι αιτήσεις για το επίδομα 5.000 ευρώ στους πυρόπληκτους!

Χιλιάδες οι αιτήσεις για το επίδομα 5.000 ευρώ στους πυρόπληκτους!

Στις 2569 έφτασαν συνολικά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους πυρόπληκτους, κατά τις έξι πρώτες ημέρες της σχετικής διαδικασίας για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, ως επίδομα, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Από τις 2.569 αιτήσεις για το επίδομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών, οι 912 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 942 στον δήμο Μαραθώνα, οι 466 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 249 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τις 143 αιτήσεις της χθεσινής 6ης ημέρας, η οποία εξελίχθηκε ομαλά, οι 41 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 62 στον δήμο Μαραθώνα, οι 19 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 21 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα

Το πρόγραμμα για τις αιτήσεις σχετικά με το επίδομα 5.000 ευρώ, ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το κατωτέρω πρόγραμμα, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το επίδομα 5.000 ευρώ

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

Πού θα γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα 5.000 ευρώ

Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση.

Επίσης, απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους.

Σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος.

Κάτι που θα γίνει βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Ακολουθούν τα σχετικά έντυπα των αιτήσεων.

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/07/epixeirhsh.pdf”]

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/07/katoikia.pdf”]

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις