Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χίος: Τι λέει στο newsit.gr αστυνομικός που ήταν παρών στα επεισόδια στο λιμάνι

Χίος: Τι λέει στο newsit.gr αστυνομικός που ήταν παρών στα επεισόδια στο λιμάνι

Έρευνα διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τις απίστευτες εικόνες στο λιμάνι της Χίου με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Εκεί όπου οι άνδρες των ΜΑΤ με πολιτική περιβολή, φορώντας τα υπηρεσιακά τους κράνη φαίνεται να πηδούν τα κάγκελα του λιμανιού της Χίου, να κυνηγούν πολίτες και να τους σπάνε τα αυτοκίνητα.

Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν καταγγείλει πως κατά την είσοδο τους στο λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο για Πειραιά, δεχθήκανε επίθεση από συγκεντρωμένους Χιώτες, οι οποίοι τους πετούσαν πέτρες στα οχήματα μεταφοράς, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους αστυνομικούς να τραυματιστούν ελαφρά από σπασμένα τσάμια.

Τοπικοί δημοσιογράφοι κατέγραψαν απίστευτες εικόνες με τους εξαγριωμένους άνδρες των ΜΑΤ με πολιτικά να πηδάνε τα κάγκελα φορώντας τα υπηρεσιακά τους κράνη και να παίρνουνε στο κυνήγι τους πολίτες και μάλιστα να σπάνε στην σειρά τα παρμπρίζ και τα παράθυρα των αυτοκίνητων που ήταν σταθμευμένα στο λιμάνι.

Παράλληλα, άλλοι συνάδελφοι τους, επίσης με πολιτικά έριχναν με τα ειδικά όπλα εκτοξευόμενα δακρυγόνα, ακόμα και στην πλευρά που ήταν οι καφετέριες της πόλης, όπου έπιναν τον καφέ τους δεκάδες ανυποψίαστοι πολίτες.

Το newsit.gr μίλησε με αστυνομικό που ήταν παρών στο επεισόδιο, το οποίο και καταδίκασε βέβαια, αλλά το απέδωσε στην οργή που είχαν μέσα τους οι αστυνομικοί για τα όσα έζησαν τις δυο μέρες στην Χίο και κυρίως για το λιντσάρισμα που υπέστησαν νεαροί συνάδελφοι τους μέσα στα δωμάτια ξενοδοχείων που είχαν καταλύσει και μάλιστα την ώρα που κοιμούνταν.

Βέβαια αυτές οι εικόνες με τους αστυνομικούς με τα πολιτικά να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών, προκάλεσαν προβληματισμό στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, καθώς δεν συνάδουν με την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα για την Αστυνομία, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για το λόγο αυτό έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό και μόλις επιστρέψουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα κληθούν οι αστυνομικοί να δώσουν εξηγήσεις στα πλαίσια της έρευνας.

Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία κατά επτά ατόμων που πήραν μέρος στις εισβολές στα δωμάτια των αστυνομικών που είχαν καταλύσει.

Τέλος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις