Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Χολαργός: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία 16χρονου σε φαρμακείο μπροστά σε πελάτες

Χολαργός: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία 16χρονου σε φαρμακείο μπροστά σε πελάτες

Ταχύτατα ο ανήλικος δράστης μπαίνει οπλισμένος σε φαρμακείο και παίρνει στα χέρια του, χρήματα από το ταμείο. Ο Χολαργός παρακολουθεί τα στοιχεία που πλαισιώνουν το βίντεο ντοκουμέντο για τη ληστεία…

Ο Χολαργός στο επίκεντρο για την ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο, που σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο 16χρονος δράστης μπαίνει οπλισμένος, την ώρα που μέσα βρισκόταν ο φαρμακοποιός αλλά και πελάτες. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι κινήσεις που κάνει ο νεαρός και το πόσο γρήγορα παίρνει στα χέρια του, 700 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο. Οι αυτόπτες μάρτυρες παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τα όσα συνέβαιναν, με τον δράστη αμέσως μετά να απομακρύνεται. Πλέον βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών, που προσπαθούν να εντοπίσουν τον συνεργό του.

Στο πάνω μέρος της οθόνης βλέπουμε πως η ώρα ήταν 22:50 το βράδυ των Χριστουγέννων, όταν ο ανήλικος μπήκε στο φαρμακείο. Παρέμεινε κάτι λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρει στα χέρια του τα χρήματα και να γίνει καπνός. Ήξερε πού έπρεπε να σταθεί καθώς ο συνεργός του, είχε μπει λίγο νωρίτερα μέσα, ως πελάτης και του έδωσε οδηγίες.

Λίγο αργότερα, ο 16χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του (με κουκούλα, περιλαίμιο και γάντια), μπήκε στο φαρμακείο στην περιοχή του Χολαργού και υπό την απειλή όπλου-ρέπλικας, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος δράστης και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της επόμενης ημέρας. Ο συνεργός του, όπως προέκυψε από την προανάκριση, νωρίτερα είχε εισέλθει στο φαρμακείο, υποδυόμενος τον πελάτη, με σκοπό να κατοπτεύσει το χώρο.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνα στην οικία του ανήλικου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,1 γραμμ. κοκαϊνης, 215 ευρώ, καθώς και ρουχισμός που έφερε ο συνεργός του. Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν και το όπλο-ρέπλικα, το οποίο είχε πετάξει μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού του συνεχίζονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις