Ελλάδα

«Χωριάτικο»: Εισαγγελική έφοδος στον ΕΦΚΑ Ρόδου για τον Άγγελο Γιαννακόπουλο – Στο μικροσκόπιο 16 φάκελοι

Υπό τον εισαγγελικό έλεγχο συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν καταβληθεί οι εργοδοτικές εισφορές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση φοροδιαφυγής των φούρνων «Χωριάτικο». Μετά τις συλλήψεις των κατηγορούμενων, ο εισαγγελέας πραγματοποίησε έφοδο στον ΕΦΚΑ της Ρόδου για επιχειρηματικές δραστηριότητες του Άγγελου Γιαννακόπουλου.

Πληροφορίες του Εrtnews αναφέρουν πως ο εισαγγελέας έβαλε λουκέτο στον ΕΦΚΑ Ρόδου ενώ κατασχέθηκαν αρχεία συγκεκριμένων υποθέσεων που μπλέκεται το όνομα του «Mr Xωριάτικο», του ιδιοκτήτη φούρνων και αρχηγού του κυκλώματος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Άγγελου Γιαννακόπουλου.

Ο εισαγγελέας που έκανε την έρευνα συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας, έλεγξε συγκεκριμένα ΑΦΜ επιχειρήσεων, τα ονόματα των ιδιοκτητών, καθώς και τις ημερομηνίες έναρξης της δραστηριότητάς τους. Σκοπός του εισαγγελέα να διαπιστώσει αν υπήρξε κάποιος μηχανισμός συγκρότησης και λειτουργίας μηχανισμού, ο οποίος προκαλεί ζημιά στα ταμεία του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ, μέσω της απόκρυψης ή της μη δήλωσης εισφορών.

Η έρευνα του εισαγγελέα και των αστυνομικών της Ασφάλειας, γίνεται παράλληλα με τη λειτουργία της υπηρεσίας, η οποία παραμένει ανοιχτή χωρίς να έχει τεθεί σε αναστολή κάποιο τμήμα της.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκληματική δράση όλων των μελών του κυκλώματος στη Ρόδο, όπου είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους ελέγχοντας 28 παραλίες – φιλέτα και στην οποία εμπλέκονται τουλάχιστον 10 επιχειρηματίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Με πανό και συνθήματα φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Αθήνας
«Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία», γράφει πανό που κρατούν μέλη φοιτητικών συλλόγων που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Ανανεώθηκε πριν 4 λεπτά
20